VIDEO Dueluri uluitoare cu fulgere produse de tehnologia Tesla. Dansatorii se joacă cu arcuri electrice de patru milioane de volţi

VIDEO Dueluri uluitoare cu fulgere produse de tehnologia Tesla. Dansatorii se joacă cu arcuri electrice de patru milioane de volţi

Britanicii de la Lord of the Lightning

Lords of Lightning creează dueluri cu fulgere, generând arcuri electrice de 4 milioane de volţi. O serie de fulgere artificiale care sunt uimitoare.

Spectacol electrizant luni seara în Complexul Studenţesc din Timişoara, primul din cele cinci cartiere unde se va prezenta The Lightning Project. Pe muzica timişoreanului Alex Zimcea, doi dansatori britanici au prezentat un show nemaivăzut prin această parte. 
 
Lords of Lightning creează dueluri cu fulgere, generând arcuri electrice de patru milioane de volţi. O serie de fulgere artificiale care sunt uimitoare.
 
Artiştii poartă un costum de lanţ din oţel inoxidabil, care acţionează ca o cuşcă Faraday flexibilă care îi protejează de electricitate. Costumul oferă o cale de rezistenţă redusă pentru curentul electric, care permite ca tensiunea înaltă să se oprească la suprafaţa costumului, în loc să treacă prin el.
 
Lords of Lightning au realizat spectacole cu ajutorul tehnologiei Tesla încă din 2001, oferind divertisment şi efecte speciale la festivaluri de muzică, premii cinematografice, în televiziune şi film.
 
„Sunt două bobine Tesla care produc timp de zece minute patru milioane de volţi. Şi undeva la 90.000 de fulgere, dintre care 30.000 vizibile ochiului uman. Artiştii au un costum de zale, metalice, din cap până în picioare, astfel încât curentul nu pătrunde în ei”, a explicat Norbert Tako, directorul Asociaţiei Plai. 
 
Cum s-a dezvoltat conceptul de joacă cu fulgerele? Carlos Van Camp a vrut să dezvolte o bobină Tesla potrivită pentru a permite unei persoane să stea în vârf şi să poată manipula în condiţii de siguranţă fulgerul, pentru a crea un act artistic. A reuşit asta, iar de a lungul anilor, prin coregrafie, totul s-a dezvoltat în spectacolul prezent azi.Fulgere generate artificial, cu lungimi de până la cinci metri, vor lumina serile BEGA! 2019, timp de două ori pe zi, de luni până vineri.

The Lightning Project are loc în perioada 18-22 martie în mai multe cartiere dens populate ale oraşului. În stil pop-up, conţinutul nu a fost comunicat de organizatori, lăsând acest aspect în mâinile publicului prezent la faţa locului. Cartierele în care au loc spectacolele sunt anunţate cu 10 ore înainte de desfăşurarea evenimentelor fără a se specifica locul exact.
 
„Eu sunt foarte plcut surprins. Ne aşteptam să avem o creştere graduală. Este şi un experient prin care vrem să vedem cum pot cetăţenii să cheme alţi cetăţeni la evenimente, prin alte canale, pur şi simplu din vorbă în vorbă. Aleea a fost plină deşi am anunţat foarte vag ce se întâmplă şi unde se întâmplă. Totul va avea mai mult sens în perspectiva proiectului Bega pe care îl vom face în 2020, când vom lucra literalmente cu diverse cartiere pentru dezvoltarea unui proiect. Nu e nimic întâmplător. Face parte din proiectul Bega din 2018 până în 2021”, a declarat Norbert Tako, directorul Asociaţiei Plai.   
 
 
BEGA! este un program principal Timişoara 2021 creat de PLAI împreună cu comunitatea creativă a oraşului Timişoara, cu scopul de a activa malurile râului Bega şi de a atrage locuitorii oraşului spre acestea implicându-i în activităţi artistice coordonate de organizaţii locale şi parteneri cu expertiză internaţională.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: