VIDEO Documentar despre cea mai titrată familie din motorsportul românesc. Pascotă, patru generaţii de campioni

VIDEO Documentar despre cea mai titrată familie din motorsportul românesc. Pascotă, patru generaţii de campioni

Ionel Pascotă senior şi Patrick Pascotă

Realizat de Marius Dobrescu, documentarul care prezintă performanţele sportive ale componenţilor familiei Pascotă, de la prima generaţie - Ioan Ilie şi până la cea de-a patra - Patrick.

Ştiri pe aceeaşi temă

Familia Pascotă este fără îndoailă cea mai titrată familie din istoria sporturilor cu motor din România. Faima lor a ajuns de mult şi peste hotarele ţării.
 
Documentarul realizat de Marius Dobrescu aduce în lumină viaţa familiei Pascotă, prezintă performanţele şi trofeele.
 
Povesteşte despre cursele de la sfârşitul anilor ’30 ale lui Ioan Ilie Pascotă (a fost campion naţional patru ani la rând, din 1948 până în 1951, vicecampion balcanic în 1948, şi a decedat în 1955, în urma unui accident), despre fraţii Ionel Pascotă senior (a cucerit şase titluri naţionale, în perioada 1970-1979 şi 12 titluri de vicecampion naţional) şi Petru Pascotă (a câştigat două titluri de campion naţional şi şase titluri de vicecampion al României, a murit în 2017), vedetele motosportului din perioada comunistă.

Ionel Pascotă junior – considerat cel mai talentat motocilist din istoria României (are la activ 43 de titluri de campion naţional), vorbeşte despre isprăvile din zilele noastre. Nu în cele din urmă, mezinul familiei, fiul lui Ionel Pascotă junior – Patrick Pascotă, duce mai departe tradiţia. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: