VIDEO „Divorţ” cu strigături în ALDE. Deputat acuzat că îşi escrochează colegii, vicepreşedinte de CJ acuzat că nu ştie să umble pe calculator

VIDEO „Divorţ” cu strigături în ALDE. Deputat acuzat că îşi escrochează colegii, vicepreşedinte de CJ acuzat că nu ştie să umble pe calculator

Sorin Karagena, Traian Stancu şi Nistor Geană (de la stânga la dreapta) au fost daţi afară din ALDE

Scandal uriaş în ALDE. Daţi afară din partid şi din Consiliul Judeţean, un consilier judeţean şi vicepreşedintele CJ Timiş îi aduc acuzaţii grave preşedintelui ALDE Timiş, deputatul Marian Cucşa.

Rămas fără funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, dar şi fără mandatul de consilier judeţean, după ce a fost dat afară din ALDE pe motiv că nu şi-a plătit cotizaţia de trei ani de zile, Traian Stancu îi aduce acuzaţii grave preşedintelui filialei, deputatul Marian Cucşa. Traian Stancu şi Nistor Geană, rămas şi el fără mandatul de consilier judeţean după excluderea din partid, îl acuză pe Cucşa că şi-a escrocat colegii de partid, încasându-le cotizaţia fără să le emită vreo chitanţă.

„Am colegi cărora le-am dat banii să îmi plătească cotizaţia. De trei ani de zile nu s-a eliberat o chitanţă pentru cotizaţie. Au fost şedinţe întregi în care s-a solicitat lucrul ăsta. Nu se poate să fim atât de orbi. Un individ să facă toate aceste greşeli şi el să acuze şi să dea afară pe unii”, a declarat Traian Stancu. Fostul vicepreşedinte al CJ Timiş a mai declarat că în campania pentru alegerile locale din 2016, liderul ALDE Marian Cucşa a încasat 80.000 de lei pentru a-i duce la Bucureşti pentru campania electorală, fără a prezenta vreo dovadă că a depus banii în contul partidului.

La rândul său, fostul consilier judeţean Nistor Geană a spus că în campania electorală din 2016 i-a dat lui Marian Cucşa 15.000 de lei, ca să ajungă ulterior să fie dat afară pentru că nu şi-a plătit cotizaţia. „Cât de golan să fii să spui aşa ceva?”, se întreabă Traian Stancu. Nistor Geană a mai spus, de asemenea, că deputatul Marian Cucşa i-a cerut ca, din calitatea sa de consilier judeţean, să facă demersuri ca bani din bugetul judeţului să ajungă la anumite primării, astfel încât de acolo să fie direcţionaţi către oameni ai ALDE. „Nu am fost de acord pentru că e vorba de imaginea mea”, a spus Geană, potrivit căruia preşedintele ALDE i-a cerut să demisioneze, urmând să îşi primească în continuare indemnizaţia de 1.000 de lei.

Reacţia ALDE Timiş

În urma acuzaţiilor făcute de Stancu şi Geană, ALDE Timiş a transmis un comunicat de presă în care neagă toate acuzaţiile, arătând că referitor la cotizaţii „actele doveditoare se află în contabilitatea partidului şi pot fi probate”. „Legat de acuzele privind finanţarea campaniei electorale din 2016, campanie la care cei mai sus menţionaţi au fost candidaţi, există documente doveditoare care atestă respectarea prevederilor legale.  Controlul AEP la sediul ALDE Timiş, efectuat în luna martie 2018, confirmă cele relatate mai sus”, arată ALDE într-un comunicat de presă.

În acelaşi comunicat, ALDE îl acuză pe omul pe care l-a propus pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş că „nu are habar nici în zi de astăzi despre ce înseamnă obligaţiile şi prevederile statutului ALDE dar nici despre ce înseamnă respectarea legii”. „Ce am putea să-i cerem unuia care ia un spor de 25% pentru accesarea de fonduri europene dar nu ştie nici ce măsuri sunt disponibile pentru accesarea banilor, motivul fiind simplu de înţeles: Traian Stancu nu ştie de fapt să folosească, în 2019, nici computerul. Dovadă e şi faptul că acestuia i-a fost comunicată radierea pe cale oficială (email, poştă) dar spune că a aflat de la portar”, se mai arată în comunicatul ALDE.

Filiala Timiş a ALDE îşi mai acuză vicepreşedintele de CJ mazilt că  „nu a avut nicio realizare pentru cetăţenii judeţului Timiş, în schimb, în tot acest timp, interesele personale au primat – afirmaţia poate fi probate”. „Legat de acuzele privind partea materială din campania electorală din 2016, îi putem oferi lui Traian Stancu asistenţă privind utilizarea computerului şi a contului bancar pentru a afla traseul banilor de campanie. Pe scurt, banii au fost returnaţi în contul lui personal, iar de aici vă poate răspunde chiar el ce a făcut cu aceştia”, mai arată ALDE Timiş.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: