VIDEO Discursul preşedintelui Klaus Iohannis, la Timişoara. „Sunt bucuros că ne întâlnim în Capitala Libertăţii Româneşti”

VIDEO Discursul preşedintelui Klaus Iohannis, la Timişoara. „Sunt bucuros că ne întâlnim în Capitala Libertăţii Româneşti”

Iohannis în Sala Olimpia din Timişoara

Preşedintele Klaus Iohannis se află la Timişoara, unde participă la Adunarea Regională a PNL, la care participă, pe lângă simpatizanţi, numeroşi parlamentari şi primari din regiune.

În jur de 2.000 de persoane au fost prezente în Sala Olimpia din Timişoara, la lansarea candidaturii lui Klaus Iohannis, în capitala Banatului.

Primul a vorbit primarul Timişoarei, Nicolae Robu, care a invitat oamenii să păstreze un moment de reculege în memoria celor care au murit la Revoluţie, în urmă cu 30 de ani.

„Aici, în vestul ţării, ne dorim o Românie normală. Democratică, demnă, puternică, prosperă. Asta nu se poate întâmple decât cu un preşedinte ca Klaus Iohannis”, a spus Robu. 

A urmat fostul primar al Aradului, europarlamentarul Gheorghe Falcă, apoi senatorul Alina Gorghiu, parlamentarul Raluca Turcan, europarlamentarul Rareş Bogdan, şi preşedintele PNL, Ludovic Orban.
 
„Suntem la 30 de ani de la Revoluţie. Este timpul să punem punct tranziţiei. După 30 de ani nu am aflat cine a tras în noi şi cine este vinovat pentru cei peste o mie de morţi de la Revoluţie, nu am aflat cine sunt cei care au organizat Mineriadele, nici astăzi nu ştim cine a dat ordinele ticăloase care au transformat Jandarmeria într-o armă de luptă împotriva cetăţenilor. O spun limpede. Cine îşi imaginează că poate rămâne secret dosarul evenimentelor din 10 august, se înşeală amarnic. Va veni vremea adevărului”, a spus Ludovic Orban.
 
În final, a venit rândul lui Klaus Iohannis: „Puţine oraşe pot reclama un titlu naţional. Timişoara, pe bună dreptate. Poate să o facă. Timişoara, primul oraş liber de comunism din România. Recunoştinţă veşnică eroilor timişoreni. Şi atunci şi acum sunteţi fruncea. Felicitări”, şi-a început Iohannis discursul. 

 
„Avem nevoie de foarte multă energie şi de spirit de luptător. De la voi mă aştept să aveţi şi una şi alta. Abia atunci când câştigăm acest război, vom avea legitimitatea politică pentru a începe în forţă reconstrucţia, normalizarea României. Repunerea României pe făgaşul ei natural, european. Până atunci avem un hop greu de trecut. Vă aşteaptă o perioadă foarte dificilă. Fiţi pregătiţi pentru guvernare”.

„Această perioadă va fi foarte difciilă pentru că PSD-ul este tot acolo, are de departe cei mai mulţi parlamentari, controlează majoritatea judeţelor României, are cei mai mulţi primari din România”.

„Să nu credeţi că PSD-iştii vor ceda puterea uşor. Au început deja să vehiculeze sperietori micionoase PSD-iste. Pentru a demonta prima mare minciune gogonată PSD-istă: Nu vor exista tăieri de pensii şi salarii. Vor urma şi alte încercări PSD-iste, tot felul de piedici, vor încerca să biocoteze votarea noului parlament, vor încerca să meargă la Curtea Constituţională, vor încerca fel şi fel de scheme pentru a împiedica PNL să înceapă să lucreze pentru români. Fiţi pregătiţi să duceţi lupta mai departe”.   

„Să facem o România normală, europeană, în care profesioniştii şi oamenii care merită ajung în fruntea instituţiilor. O Românie în care sistemul educaţional funcţionează foarte bine, ar cine merge la spital se simte luat în seamă”. 

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: