VIDEO Culisele operaţiunii în urma căreia liderii unui clan de romi au fost arestaţi în Italia: „taxa de şmecher“ şi tăiatul urechii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii unui clan de romi care au fost implicaţi în cursul anului trecut în mai multe scandaluri, terorizând un oraş întreg, au fost arestaţi în cursul săptămânii trecute. Operaţiunea a fost una de amploare.

Lideri ai unul clan de romi din Lugoj, judeţul Timiş, Titus Căldăraş zis „Ghiţă” şi Ioan Popescu zis „Turculiţ” au fost implicaţi în cursul anului trecut în mai multe scandaluri dintre clanurile ţigăneşti din Lugoj. De fiecare dată, Turculiţ şi Ghiţă erau acuzaţi de familiile rivale că au solicitat „taxe de şmecher” de sute de mii de euro. Dacă autorităţile române nu au reuşit să le vină de hac celor doi, au reuşit autorităţile italiene.

S-a întâmplat săptămâna trecută, în oraşul italian Bassano, unde Ghiţă şi Turculiţ au fost arestaţi preventiv într-un dosar de tenativă de omor în care sunt acuzaţi că i-au atacat pe membrii unui clan rival cărora le-au cerut „taxă de şmecher” în valoare de 150.000 de euro. Surse din rândul romilor au declarat pentru „Adevărul” cum au ajuns Ghiţă şi Turculiţ să fie arestaţi.

Potrivit surselor „Adevărul”, cei doi romi l-au contactat pe rivalul lor din Italia şi l-ar fi ameninţat că dacă nu îi dau 150.000 de euro o să îi taie urechile. Bărbatul ar fi anunţat autorităţile italiene, cărora le-ar fi predat şi o înregistare. Bărbatul nu a fost, însă, luat în serios, iar la lăsarea serii Ghiţă şi Turculeţ, însoţiţi de alte 13 persoane, printre care s-ar afla şi recidivişti ieşiţi recent din închisoare, au dat atacul asupra ginerelui bărbatului de la care a fost solicitată „taxa de şmecher”. Incidentul s-a petrecut în plină stradă, în oraşul Bassano. Potrivit unei surse din interiorul clanului de romi, Ghiţă şi Turculiţ au reuşit să fugă imediat după incident, ascunzându-se într-o casă în care au fost găsiţi câteva ore mai târziu, asupra lor fiind găsite mai multe bâte şi cuţite. Liderii clanului de romi din Lugoj au fost arestaţi preventiv, urmând ca ancheta să se deruleze cu cei doi în arest preventiv.

Scandalurile dintre clanurile de romi care au măcinat Lugojul
 

Vineri, 18 august 2016, cu ocazia unui scandal dintre romi, pe strada Anişoara Odeanu, s-au tras mai multe focuri de armă. Acuzaţi de scandal au fost Ioan Titus Căldăraş, zis Ghiţă, şi fii lui Baloo şi Turculeţ, care ar fi declanşat scandalul pentru a-şi demonstra supremaţia în Lugoj.  „Noi aşa ceva nu facem. La ei în casă s-a găsit arme. Vor să complice şi pe alţii. Oamenii ăştia sunt nişte oameni care provoacă fel de fel de scandaluri. Acum că vor să mă implice pe mine, e problema lor. Sunt în stare să vin la autorităţi cu toată familia. La ei pe strada Făgetului s-a găsit armament. Nu ştiu ce vor oamenii ăştia cu mine. Se ceartă inclusiv cu ţigani din Timişoara. Dacă mergem la ei acasă nu mergem să tragem într-o poartă sau într-un geam. Nu se face aşa ceva”, a declarat Căldăraş pentru „Adevărul”. 

Duminică, 13 august 2017, două familii din clanul Şain au intrat în conflict pe strada Bistrei. Cu ocazia scandalului geamurile unei case au fost sparte, iar un BMW a fost distrus cu topoarele. Şi în acest caz, victima a declarat că motivul scandalului este o „taxă de şmecher” cerută de Meilă Şain. Nici în urma acestui incident nu a fost reţinut şi arestat nimeni.

Vineri, 21 iulie 2017, aceleaşi familii din clanul Şain au un conflict violent în centrul oraşului. Două maşini aparţinând celor două găşti se şicanează în trafic, iar din maşini coboară mai multe persoane cu topoare şi bate. Scandalul a avut loc chiar lângă sediul Poliţiei. Nimeni nu a fost reţinut şi arestat. Luni, 3 iulie 2017, o maşină a unui clan de romi a fost incendiată, principalii suspecţi fiind romii dintr-un clan advers.

Vineri, 28 aprilie 2017, forte impresionante de Poliţie şi Jandarmi descend pe Calea Caransebeşului, din Lugoj. Clanurile conduse de Ghiţă şi Mata, care au vilele învecinate, sunt pe picior de război. Mata îl acuză pe rivalul său că îi cere o „taxă de şmecher” de 100.000 de euro în urma unor dispute de pe Facebook între copiii din cele două clanuri. Poliţia stă zile la rând între cele două clanuri pentru a opri un măcel. Chiar şi aşa, din curtea unei case s-au aruncat în curtea vecină mai multe torţe, provocându-se un incendiu pentru stingerea căruia a fost nevoie de intervenţia pompierilor. În urma percheziţiilor într-una din case s-a găsit un adevărat arsenal de arme albe. Nici în cazul acelui scandal nu a fost reţinut nimeni. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite