VIDEO Conflict violent între taximetrişti şi un grup de şoferi Uber: 45 de persoane au fost amendate. Reacţia primarului Nicolae Robu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incident grav în care au fost implicaţi taximetrişti şi şoferi Uber a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică în Timişoara. Mai mulţi şoferi s-au luat la bătaie, fiind nevoie de intervenţia forţelor de ordine.

UPDATE 45 de taximetrişti au fost amendaţi de poliţişti cu sume cuprinse între 500 şi 1.000 de lei pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, dar şi pentru loviri şi alte violenţe, în urma scandalului de noaptea trecută cu şoferii de la Uber. De asemenea, 15 persoane au fost audiate.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Timiş, Ionuţ Sârbu, a declarat pentru News.ro că poliţiştii au aplicat 45 de amenzi cu valori cuprinse între 500 şi 1.000 de lei şoferilor de taxi din Timişoara implicaţi în scandalul cu şoferi de la Uber.

De asemenea, 15 persoane au fost audiate la IPJ Timiş, în acest caz.

UPDATE: Taximetriştii din Timişoara ameninţă cu blocarea oraşului. Duminică, aceştia au circulat în coloană prin oraş, fiind escortaţi de Poliţie. 

UPDATE 11.40 Reacţia primarului Nicolae Robu:

„Taximetriştii trebuie să înţeleagă faptul că eu şi instituţia pe care o conduc, ca şi Consiliul Local, nu putem să restricţionăm ce permite legea. Ei nu nouă trebuie să ni se adreseze, ci instanţelor de judecată, dacă consideră că Uber nu funcţionează legal. Primăria nu este implicată sub nicio formă în fenomenul Uber, aşa cum nu sunt implicate nici primăriile altor oraşe de pe toată planeta. Gestul taximetriştilor de a protesta prin faţa locuinţei mele este incorect, cu atât mai mult cu cât, aşa cum cei corecţi dintre ei recunosc şi o spun deschis, le-am rezolvat o mulţime de probleme pe care cu administraţia precedentă nu le-au putut rezolva, iar de tot ce-am făcut în infrastructura de mobilitate, ei sunt cei ce beneficiază cel mai mult. Oricum, eu îi asigur pe taximetrişti de respectul meu pentru profesia lor şi pentru ei, ca cetăţeni ai oraşului şi de deschiderea, în continuare, de a le rezolva problemele, dar îi rog să înţeleagă să nu-mi ceară lucruri în afara prerogativelor mele legale“.


Mai mulţi poliţişti au fost chemaţi sâmbătă noaptea să intervină pentru aplanarea unui conflict violent izbucnit între taximetrişti şi şoferii Uber. Totul, arată tion.ro, ar fi început după ce un taximetrist a fost agresat de un grup de cinci şoferi de la Uber. Alertaţi prin staţie, mai mulţi taximetrişti din Timişoara au pornit în urmărirea şoferilor care l-ar fi agresat pe taximetrist. Trei dintre presupuşii agresori au fost prinşi de taximetrişti, iar doi ar fi reuşit să scape. Au fost, însă, urmăriţi prin oraş, prinşi şi bătuţi.

Alertaţi, mai mulţi poliţişti şi jandarmi au mers în zona Iulius Mall pentru a aplana conflictul. Potrivit tion.ro, taximetriştii au hotărât să protesteze în zona Soarelui, acolo unde locuieşte primarul. Potrivit aceleiaşi surse, Nicolae Robu a fost trezit din somn şi pus în temă cu cele întâmplate.

„În noaptea de 27 spre 28 ianuarie 2018 poliţiştii au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către mai multe persoane cu privire la faptul că în parcarea unui mall de pe raza municipiului Timişoara mai multe persoane ar fi fost agresate de către taximetrişti. La faţa locului s-a intervenit de urgenţă cu mai multe echipaje cât şi luptători din cadrul SAS, mai multe persoane fiind conduse la sediul poliţiei pentru audieri. Poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi efectuează cercetări în vederea stabiliri cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş, Ionuţ Sârbu, citat de tion.ro.

Atenţie! Înregistrările conţin limbaj licenţios!


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite