VIDEO Concert de excepţie la celebrarea eliberării cetăţii Timişoarei de către armata prinţului Eugeniu de Savoya

VIDEO Concert de excepţie la celebrarea eliberării cetăţii Timişoarei de către armata prinţului Eugeniu de Savoya

Trupa Peregrinii

Trupa Peregrinii a susţinut un spectacol deosebit la Bastionul Therezia din Timişoara, în cadrul Festivalului Baroc.

Puştii de la Peregrinii au pregătit un spectacol impresionant pentru a marca 299 de ani de la eliberarea cetăţii Timişoarei de către trupele conduse de Eugeniu de Savoya. Concetul a avut loc la Bastionul Therezia, în cadrul Festivalului Baroc – care îşi propune să prezinte viaţa de zi cu zi a Cetăţii Timişoara şi a locuitorilor acesteia, înainte şi după 1716, precum şi legăturile între comunităţile prezente în zona Bantului. Peregrinii au fost însoţiţi de artiştii focului, Amaris Agni. 
 
„În urmă cu 12 generaţii, o noapte ca aceasta era luminată de focul prafului de puşcă, sute de tunuri celebrau prin salve cucerirea cetăţii otomane Timişoara, de către armata prinţului Eugen. A fost clipa care a marcat finalul unei lumi, naşterea la Timişoara a unei alte orânduiri, cea a luminilor secolului baroc”, a spus Sergiu Galiş, cunosut om de radio din Timişoara, în deschiderea spectacolului.
 
Puteţi savura spectacol de muzică veche şi foc de la Bastionul Theresia:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările