VIDEO Ciorile au invadat centrul Timişoarei şi îi sperie pe turişti

VIDEO Ciorile au invadat centrul Timişoarei şi îi sperie pe turişti

Ciorile au pus stăpânire pe centrul Timişoarei

Peste 1.000 de păsări au ajuns să îşi facă veacul în inima oraşului spre groaza autorităţilor. Vânătorii din oraş aşteaptă o invitaţie la vânătoare, însă autorităţile spun că nu mai sunt bani pentru cartuşe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile din Timişoara sunt în alertă după ce peste 1.000 de ciori au invadat centrul oraşului. Dacă până acum porumbeii erau cei stăpâni pe buricul târgului, locul lor a fost luat de ciori care întunecă cerul spre apus. Păsările au pus stăpânire pe Parcul Central al oraşului, la doi paşi de Catedrala Mitropolitană şi, conform hotelierilor, îi înspăimântă pe turişti.

"Am avut turişti care nu s-au simţit bine în timpul şederii din cauza ciorilor. Ei au ales să se cazeze la noi pentru că li s-a părut superb centrul oraşului, dar au fost înnebuniţi de sunetul ciorilor. Ca să nu mai zic de mizeria lăsată", se plânge Aurel Tăruc, manager al unui hotel de patru stele.Numărul ciorilor nu este o noutate pentru autorităţi, în fiecare toamnă, până la începutul primăverii, păsările făcându-şi simţită prezenţa. Cel mai mare pericol îl reprezintă faptul că înaripatele distrug cuiburile celorlalte păsări. În plus, lasă şi multă mizerie."Noi an de an am fost chemaţi la vânătoare de ciori. Împuşcăturile sunt supravegheate de poliţie. Niciun vânător serios nu îşi poate permite să rateze ocazia asta. Nu împuşcăm multe ciori. Am înţeles că anul ăsta nu o să mai fie vânătoare pentru că nu mai sunt bani", a spus Cornel Lera, preşedintele Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Timiş.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările