VIDEO Cine sunt cele trei persoane omorâte de acelaşi copac în timpul furtunii: „Mai aveau 20 de metri până la ieşirea din parc“

VIDEO Cine sunt cele trei persoane omorâte de acelaşi copac în timpul furtunii: „Mai aveau 20 de metri până la ieşirea din parc“

Copacul care a omorât trei persoane, la Buziaş FOTO Daniel Dancea

Trei dintre cele cinci persoane decedate în urma furtunii de duminică din judeţul Timiş au murit la Buziaş. E vorba de un bărbat de un bărbat de 73 de ani, concubina sa în vârstă de 60 de ani şi mătuşa acesteia, în vârstă de 79 de ani. Cei trei au fost la o plimbare în parc. Nenorocirea a avut loc când cei trei se întorceau acasă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ioan Mustăţi (73 de ani), Volica Damşa (60 de ani) şi Vasilica Pascu (79 de ani) sunt cele trei victime ale furtunii de duminică din judeţul Timiş. Ioan Mustăţi şi concubine sa, Volica Damşa, locuiau într-un bloc aflat la ieşirea din Buziaş spre Lugoj, în apropierea parcului din oraş. Vecinii povestesc că femeia mai mergea la Timişoara, dar fiecare weekend îi găsea pe Ioan şi Volica la Buziaş, cei doi având obiceiul să se plimbe în fiecare după-masă prin parcul din staţiunea balneară. În duminica tragediei, împreună cu cei doi concubine a fost şi mătuşa femeii, în vârstă de 79 de ani. 
 
Filmul tragediei povestit de un vecin
 
Dorel Zerna, vecin al lui Ioan Mustăţi a declarat că, potrivit obiceiului, în duminica tragediei, Ioan Mustăţi, împreună cu Volica Damşa şi mătuşa femeii au plecat la plimbare în parc. Ar fi fost avertizaţi că este anunţată o furtună, dar au sperat să se întoarcă în timp util. „Ei ieşeau în fiecare duminică la plimbare după-masa. S-au dus şi duminica asta. I-a văzut cineva şi a zis: «Treceţi înapoi, mergeţi acasă că la Jimbolia se anunţă furtuna». Au zis: «lasă că ajungem noi». Ei s-au dus pe marginea şoselei şi în drumul spre casă au venit prin parc. Mătuşa femeii venea mai greu. Au trecut podeţul să vină spre casă. Mai aveau 20 de metri să iasă din parc şi a picat copacul şi i-a prins pe toţi trei. Domnul a fost resuscitat. Prietena lui era moartă pe loc. Eu l-am văzut pe domnul în salvare. L-am văzut cum şi-a ridicat mâinile şi le-a pus pe piept şi a plecat salvarea cu el. M-am gândit: «să dea Dumnezeu să scape». După aceea, am aflat că a murit”, a declarat Dorel Zerna. Bărbatul a povestit că „nea Ion” era un om foarte de treabă. 

Dezastrul de la locul tragediei
 
La 24 de ore de la tragedia din parcul din Buziaş, copacul care a omorât cele trei persoane încă nu era ridicat, arătând dimensiunea dezastrului din parc. „Efectele dezastruoase ale furtunii din vestul ţării nu ne-au ocolit nici pe noi! Din păcate, o familie formată din trei persoane şi-a pierdut viaţa în urma acesteia! Parcul arată jalnic, cu zeci de copaci la pamânt, acoperişul liceului a fost luat de vijelie şi probabil multe altele ale caselor particulare! Reţeaua electrică e dezafectată! Echipaje ale ISU Buziaş-Banat şi SMURD, echipe ale Primariei au acţionat imediat, atât cât a permis vremea! S-au luat masuri de izolare şi oprire a accesului în parc, până când se vor lua măsuri de îndepărtare şi evaluare a copacilor şi infrastructurii parcului. Vă vom informa, după ce vom avea o evaluare completă. Încă o dată imi exprim regretul pentru decesul concetăţenilor noştri! Dumnezeu să-i odihnească”, a scris primarul din Buziaş, Sorin Munteanu, pe pagina sa de Facebook. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: