VIDEO Cadoul oferit de Mitropolitul Banatului unei familii de romi cu şapte copii. Are trei camere, bucătărie şi baie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa oferită de Mitropolitul Banatului este cu trei camere, bucătărie şi baie FOTO Mitropolia Banatului
Casa oferită de Mitropolitul Banatului este cu trei camere, bucătărie şi baie FOTO Mitropolia Banatului

O familie cu şapte copii din judeţul Timiş care trăia în condiţii improprii a primit din partea Mitropolitului Banatului o căsuţă modulară care le oferă condiţii decente.

O familie din localitatea Satchinez, aflată la 30 de km de Timişoara, a primit şansa unui început nou datorită unui preot şi a Mitropolitului Banatului, ÎPS Ioan Selejan. Cu o situaţie dezastruoasă, familia din Satchinez a cerut ajutor bisericii din Dumbrăviţa, situată în apropierea Timişoarei, unde au găsit sprijin la părintele Vasile Baboş. „Preotul Vasile a contribuit la coşul zilnic de alimente pentru această familie numeroasă, aflată în dificultate. Tatăl copiilor a muncit în construcţii, dar s-a îmbolnăvit grav, nemaiputând să aducă hrana cea de toate zilele pentru întrega familie”, se arată într-un comunicat pe site-ul Mitropoliei Banatului.

Preotul din Dumbrăviţa a prezentat cazul Mitropolitului Banatului, care s-a implicat personal ca familia Iancu să aibă o locuinţă nouă. „Astfel, Chiriarhul Banatului alături de alţi oameni de bine, au pus mână de la mână pentru o ridica acestă casă pentru familia aflată în dificultate, şi care încearcă din răsputeri să ofere şi o educaţie copiilor lor. În ajunul Marelui Praznic al Naşterii Domnului, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan a înmânat cheile casei şi a dăruit o icoană a Maicii Domnului acestei familii, care a avut multă credinţă în Dumnezeu”, se mai arată într-un comunicat al Mitropoliei Banatului.

Casa cu trei camere, bucătărie şi baie oferită în dar de mitropolit este una de tip modular, dar oferă confort şi condiţii decente pentru familia cu şapte copii. „Pentru că suntem în mijlocul unei ierni geroase şi în zona Banatului sunt multe localităţi afectate de întreruperile de curent electric, Părintele Mitropolit Ioan le-a pus la dispoziţie o cantitate importantă de lemne pentru foc, alimente, haine, aşternuturi, tacâmuri, veselă, dar şi un frigider nou. Prin acest proiect de suflet se doreşte ca cei mici ai familiei să benefieze de o educaţie corectă şi mai mult, să ofere un model de credinţă pentru cei care îşi pun nădejdea în Dumnezeu”, a mai transmis Mitropolia Banatului.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite