VIDEO Bulgarii bănăţeni de la Karlsruhe împânzesc Timişoara cu piane. Primele cinci instrumente muzicale au fost montate în spaţii publice

VIDEO Bulgarii bănăţeni de la Karlsruhe împânzesc Timişoara cu piane. Primele cinci instrumente muzicale au fost montate în spaţii publice

Piane la Timişoara FOTO Dan Diaconu

Cinci piane sunt deja montate la Aeroport, la Universitatea de Vest, la Politehnică, la Biblioteca Politehnicii şi la Primărie.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma unei iniţiative a comunităţii bulgare bănăţene din regiunea Karlsruhe (Germania), condusă de Erwin Bausche (originar din Dudeştii Vechi), Timişoara primeşte, gratuit, un număr de până la zece piane.
 
„Motivul acestei acţiuni îl constituie dorinţa noastră de a aduce bucurie şi zâmbete pe feţele timişorenilor, vizitatorilor şi a atrage atenţia celor din jurul nostru asupra beneficiilor muzicii clasice”, spunea Bausche, într-un e-mai trimis viceprimarului Dan Diaconu, în urmă cu şase luni.
 
Zilele trecute au ajuns la Timişoara primele cinci piane. Acestea au fost deja montate la Aeroportul Internaţional „Traian Vuia”, în holul de la intrarea în Universitatea de Vest, la Politehnică, la Biblioteca Politehnicii şi la Primăria oraşului. 
 
 
„Un pian în spatiu public schimbă dinamica mediului în care se află. Oamenii se opresc şi zâmbesc. Se opresc să se joace sau se opresc să asculte. Se opresc să vorbească şi o fac cu lumină în ochi. Uneori este prima ocazie pe care un copil o are să atingă un instrument muzical real. Uneori îi oferă unei persoane care nu a mai avut acces la un pian timp de mulţi ani, o şansă de a-şi regăsi abilităţile şi de a reînvia o iubire pierdută. Oferă unui pianist posibilitatea de a-şi aduce maestria dintr-un colţ izolat al casei în lumina zilei şi în mijlocul comunitatii”, a scris Dan Diaconu, vicepreimarul Timişoarei, pe pagina sa de Facebook.Citiţi şi: 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: