VIDEO Bătrâni mutaţi de urgenţă dintr-o casă transformată în azil privat. Mizeria găsită a îngrozit autorităţile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţi ai mai multor instituţii din Timiş au descins luni la un azil de bătrâni din localitatea Liebling. Cei 11 bătrâni cazaţi aici erau ţinuţi în condiţii improprii, iar autorităţile au dispus închiderea centrului şi mutarea de urgenţă a bătrânilor într-un spital. Trei dintre bătrâni au refuzat să plece din cămin.

O echipă mixtă de control formată din angajaţi de la ISU, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Direcţia de Sănătate Publică, Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului şi alte instituţii de control a descins luni într-un cămin de bătrâni privat din localitatea timişeană Liebling. Potrivit pressalert.ro, echipa de control a găsit o mizerie de nedescris, cu vase nespălate, pâine mucegăită lângă lenjerie de pat şi carne congelată cu termenul de valabilitate expirat.

Încalcă toate normele şi prevederile legale atât din punct de vedere al Protecţiei Consumatorilor, cât şi a celorlalte instituţii cu care ne aflăm astăzi aici. Unitatea bineînţeles că trebuie închisă, pentru că nu au în domeniul de activitate autorizaţii de funcţionare. Am găsit excremente de şoareci, lenjerii neigienizate, mâncare expirată şi în plus mâncare nu ajunge celor 11 persoane din azil. Toaletele sunt mizerabile, aţi văzut cum se spală farfuriile la lighean. Vom face toate demersurile necesare pentru ca bătrânii să fie trimişi în locuri cu condiţii normale de igienă. Vom lua măsurile legale ce se impun”, a declarat pentru pressalert.ro, Mihaela Ignat, comisar şef OPC Timiş.

ISU a anunţat că în cursul zilei de luni a fost organizată mutarea bătrânilor din căminul groazei în spitalul orăşenesc Deta, cu două autospeciale pentru transport victim multiple. Potrivit ISU, dintre cei 11 bătrâni aflaţi în căminul privat, trei au refuzat să plece de acolo, rămânând în casă pe propria răspundere.


 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite