VIDEO Bătaie de joc pe drumul naţional. Patru muncitori lucrează la pod, în timp ce mii de oameni stau blocaţi în trafic

VIDEO Bătaie de joc pe drumul naţional. Patru muncitori lucrează la pod, în timp ce mii de oameni stau blocaţi în trafic

În timp ce cozile de pe DN 6 se întind pe kilometri, la pasaj lucrează patru oameni. Unul vorbea la telefon

Lucrările la un pasaj rutier de pe DN 6 pun la mare încercare răbdarea şoferilor obligaţi să stea blocaţi în cozi kilometrice, drumul fiind unul care asigură accesul la autostradă. În tot acest timp, pe şantier lucrează patru oameni.

10 iunie 2019: DRDP Timişoara anunţă impunerea, timp de trei zile, unor restricţii de circulaţie pe DN 6 pentru lucrări de reparaţii cu mixtură asfaltică la Pasajul Remetea Mare, care se află imediat după coborârea/urcarea de pe/pe autostradă.

21iunie: DRDP Timişoara anunţă din nou restricţii de circulaţie pe DN 6, de data aceasta pentru lucrări de reparaţii ale rosturilor de dilataţie la Pasajul Remetea Mare. De această dată, restricţiile sunt anunţate pentru perioada 26 iunie – 8 iulie.

În tot acest timp, din cauza restricţiilor de la podul de la Remetea Mare, pe DN 6 s-au format cozi uriaşe, vinerea când timişorenii pleacă din oraş cozile întinzându-se pe mai mult de 10 km.

16 iulie: La mai bine de o săptămână de la data la care lucrările ar fi trebuit terminate, DRDP Timişoara trimite un nou comunicat în care anunţă că „a finalizat lucrările de înlocuire a rosturilor de dilataţie de la pasajul denivelat de pe DN 6 de la Remetea Mare, pe sensul de circulaţie Timişoara – Lugoj, iar şantierul a fost mutat pe celălalt sens de circulaţie”, urmând ca restricţiile de circulaţie să fie ridicate în 2 august.

De această dată, DRDP Timişoara explică şi motivele pentru care lucrările durează atât de mult. „Din punct de vedere tehnic, lucrările de înlocuire de rosturi implică demolarea în zona rosturilor, a grinzilor de beton existente şi refacerea lor prin armare şi apoi, turnarea betonului. Pentru întărirea completă, betonul necesită 28 de zile de la momentul punerii în operă. Cu toate că se utilizează aditivi speciali pentru accelerarea prizei şi scurtarea timpului de întărire, totuşi, zona nu poate fi redată circulaţiei imediat. De asemenea, nici nu se pot realiza lucrări adiacente în zona betonului proaspăt turnat”, se arată într-un comunicat DRDP.

Cum se lucrează în realitate pe şantier

Două înregistrări realizate de „Adevărul” pe pasajul de la Remetea Mare în zilele de vineri 12 iulie şi miercuri 17 iulie arată cum se lucrează, de fapt, pe acest şantier care afectează zeci de mii de oameni. Din imagini se poate vedea că pe şantier sunt cel mult patru muncitori care lucrează la spargerea vechilor rosturi de dilataţie. Practic, vineri până miercuri, muncitorii au reuşit să spargă doar jumătate din rosturile de pe sensul Lugoj – Timişoara. În condiţiile în care, potrivit DRDP betonul ce va fi turnat necesită 28 de zile pentru întărirea completă, termenul de 2 august asumat pentru reluarea circulaţiei la parametri normali nu poate fi respectat.


Filmare realizată pe şantierul pasajului de la Remetea Mare vineri 12 iulie 2019


Filmare realizată pe şantierul pasajului de la Remetea Mare miercuri 17 iulie 2019

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: