VIDEO Autostrada Timişoara-Lugoj se deschide de Crăciun. Drumul leagă România de capitalele vest-europene

VIDEO Autostrada Timişoara-Lugoj se deschide de Crăciun. Drumul leagă România de capitalele vest-europene

Autostrada Timişoara-Lugoj, lot 2

Aşa cum era de aşteptat, lotul 2 al autostrăzii Timişoara-Lugoj va fi dată circulaţiei cu mult timp înainte de termen.

În scurt timp se va putea merge pe austostradă de Lugoj în Ungaria. Lotul 2 al autostrăzii Timişoara-Lugoj va fi inaugurat în acest sfârşit de an, chiar dacă termenul de predare este iulie 2016. 
 
Consorţiul Tirena Scavi - Societa Italiana per Condotte D’Acqua, câştigătorul licitaţiei pentru realizarea autostrăzii Timişoara-Lugoj, lotul 2, s-a apucat de lucru în martie 2014 şi se află acum pe ultima sută cu pregătirile pentru deschiderea acestui tronson. Aşa se face că acest lot, de 25,6 kilometri, urmează să fie inaugurat până la Crăciun. 
 
Tot italienii au lucrat exemplar şi la primul lot al autostrăzii Timişoara-Lugoj, care are doar zece kilometri. Circulaţia a fost deschisă în octombrie 2012, cu şase luni înainte de termen de asocierea Spedition UMB - Tehnostrade - Carena SpA Impresa di Construzioni.

Lotul 2 al autostrăzii Timişoara-Lugoj va fi legat de lotul I Timişoara-Lugoj şi de primul lot al autostrăzii Lugoj - Deva. O bucată de drum, între Şanoviţa şi Balinţ, de zece kilometri, este finalizat, dar stă nefolosită pentru că nu exista o posibilitate de urcare pe acea porţiune de autostradă.

 
Valoarea contractului pentru proiectarea şi construcţia lotului 2 de autostradă este de 94,7 milioane de euro. Finanţarea este asigurată din fonduri europene (85%) şi bani de de la bugetul de stat (15%).
 
Autostrada Timişoara-Lugoj va face parte din culoarul IV pan-european de transport, care face legătura cu ţările Uniunii Europene: Dresda - Nurnberg - Praga - Viena - Bratislava - Gyor - Budapesta - Arad, apoi se ramifică în două: Timişoara - Deva - Sibiu - Piteşti - Bucureşti - Constanţa şi Timişoara - Drobeta Turnu Severin -Vidin - Sofia - Salonic.

Citiţi şi:
 

VIDEO Imagini din avion cu şantierul autostrăzii Vestului. Drumul rapid care va lega România de Ungaria

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările