VIDEO Autostrada Timişoara-Lugoj se deschide de Crăciun. Drumul leagă România de capitalele vest-europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autostrada Timişoara-Lugoj, lot 2
Autostrada Timişoara-Lugoj, lot 2

Aşa cum era de aşteptat, lotul 2 al autostrăzii Timişoara-Lugoj va fi dată circulaţiei cu mult timp înainte de termen.

UPDATE Vizita ministrului Transporturilor, Dan Marian Costescu, pe austrada Timişoara-Lugoj.  
 

În scurt timp se va putea merge pe austostradă de Lugoj în Ungaria. Lotul 2 al autostrăzii Timişoara-Lugoj va fi inaugurat în acest sfârşit de an, chiar dacă termenul de predare este iulie 2016. 

Consorţiul Tirena Scavi - Societa Italiana per Condotte D’Acqua, câştigătorul licitaţiei pentru realizarea autostrăzii Timişoara-Lugoj, lotul 2, s-a apucat de lucru în martie 2014 şi se află acum pe ultima sută cu pregătirile pentru deschiderea acestui tronson. Aşa se face că acest lot, de 25,6 kilometri, urmează să fie inaugurat până la Crăciun. 
 

Tot italienii au lucrat exemplar şi la primul lot al autostrăzii Timişoara-Lugoj, care are doar zece kilometri. Circulaţia a fost deschisă în octombrie 2012, cu şase luni înainte de termen de asocierea Spedition UMB - Tehnostrade - Carena SpA Impresa di Construzioni.


Lotul 2 al autostrăzii Timişoara-Lugoj va fi legat de lotul I Timişoara-Lugoj şi de primul lot al autostrăzii Lugoj - Deva. O bucată de drum, între Şanoviţa şi Balinţ, de zece kilometri, este finalizat, dar stă nefolosită pentru că nu exista o posibilitate de urcare pe acea porţiune de autostradă.

Valoarea contractului pentru proiectarea şi construcţia lotului 2 de autostradă este de 94,7 milioane de euro. Finanţarea este asigurată din fonduri europene (85%) şi bani de de la bugetul de stat (15%).

Autostrada Timişoara-Lugoj va face parte din culoarul IV pan-european de transport, care face legătura cu ţările Uniunii Europene: Dresda - Nurnberg - Praga - Viena - Bratislava - Gyor - Budapesta - Arad, apoi se ramifică în două: Timişoara - Deva - Sibiu - Piteşti - Bucureşti - Constanţa şi Timişoara - Drobeta Turnu Severin -Vidin - Sofia - Salonic.

Citiţi şi:


FOTO Cum arată frontiera cu Ungaria de pe Autostrada Vestului. Imagini din singurul loc în care poţi ajunge din România în Occident pe autostradă

FOTO Autostradă pe drum de pământ. Imagini inedite cu lucrările de la şoseaua rapidă Timişoara-Lugoj, lotul 2

CNADNR a atribuit construcţia lotului 2 din Autostrada Timişoara-Lugoj unei asocieri italiene. Costă 95 de milioane de euro fără TVA


S-a deschis circulaţia pe primul tronson de autostradă Timişoara – Lugoj, terminat cu 6 luni înainte de termen

Primul lot din Autostrada Lugoj – Deva ar putea fi folosit în sfârşit pe toată lungimea
 

FOTO Autostrada Arad-Timişoara, inaugurată a doua oară. Cum arată drumul de 4,3 milioane de euro pe kilometru

Ambiţia sârbilor, noua autostradă: Belgrad-Panciova-Vârşeţ-Timişoara

VIDEO Imagini din avion cu şantierul autostrăzii Vestului. Drumul rapid care va lega România de Ungaria

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite