UPDATE „Aceşti ţigani sunt zero în faţa mea“. Un conflict dintre clanuri de rromi, stins de Poliţie, a reizbucnit violent

UPDATE „Aceşti ţigani sunt zero în faţa mea“. Un conflict dintre clanuri de rromi, stins de Poliţie, a reizbucnit violent

Urmele scandalului dintre rromii din Lugoj FOTO banatenii.ro

Două clanuri de rromi rivale din Lugoj au fost la un pas de măcel, la sfârşitul lunii aprilie a acestui an. Poliţia a intervenit atunci în forţă şi timp de câteva zile a stat între clanurile de rromi pentru aplanarea scandalului. Conflictul a reizbucnit vineri, când membrii celor două clanuri s-au lovit cu maşinile în trafic.

UPDATE: Poliţia Timiş anunţă deschiderea unui dosar penal pentru distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Ancheta vizează şase persoane, dintre care trei au fost reţinute pentru 24 de ore. 

Clanurile de rromi din Lugoj conduse de Mata şi Ghiţă au fost la un pas să se măcelărească la sfârşitul lunii aprilie. Poliţia a intervenit între cele două clanuri care au casele învecinate. După câteva zile conflictul a fost stins.

„Nu mi-e frică de nimeni în lume. Aceşti ţigani sunt zero în faţa mea. Dacă ei continuă războiul cu mine pierd. Sunt oameni de doi lei. E un război pentru orgoliu, care-s mai buni. În ’75 – ’79, eu cu fraţii mei am dominat Lugojul. Acuma, ei cred că revine la normal. Total fals”, declara Ioan Titus Căldăraş, zis Ghiţă, cu ocazia conflictului din luna aprilie.

Chiar dacă părea că spiritele s-au calmat, războiul dintre cele două clanuri este departe de a fi terminat. Vineri după-masa, în centrul Lugojului s-a consumat un nou episod al războiului dintre cele două familii. Potrivit bănăţenii.ro, scandalul a avut loc în zona monumentului „Soldatul cu puşca”, unde maşinile în care se aflau doi membrii ai clanului Mata ar fi fost lovită de maşina în care erau patru membrii ai clanului advers. Imediat după incident, cei patru membrii ai clanului Ghiţă ar fi coborât din maşină cu topoare pentru a-şi ataca rivalii.

Incidentul a avut loc în apropiere de sediul Poliţiei.  Cei şase rromi implicaţi în incident, care au fost duşi la audieri.

Vom rveni cu amănunte

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările