Victimele perfecte ale jafurilor în anul 2010: hoţii au acţionat la pont, poliţiştii nu ştiu ce să facă. Răul continuă şi în 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cazul hoţilor care investesc în tehnologie, poliţiştii au rezolvat cazurile cu ajutorul verdictului „autor necunoscut". Spărgătorii au preferat băncile şi casele de schimb valutar, iar bogătaşii şi poştaşii au fost pe locul doi. Ca valoare, pagubele depăşesc suma de un milion de euro.

Cele mai rele aşteptări ale psihologilor s-au adeverit în 2010, iar poliţiştii au avut tot mai mult de muncă. Chiar dacă încasează sume mari, marile firme din partea de vest a ţării au continuat să ignore protecţia valorilor, astfel că hoţii au avut muncă uşoară în producerea de spargeri şi furturi. Atât băncile, societăţile comerciale, casele de schimb valutar, cât şi firmele unde se practică jocuri de noroc au ajuns ţinte pentru infractori, dar şi persoanele fizice mai bogate sau poştaşii.

Băncile şi bogaţii nu au învăţat nimic după ce 2010 a fost anul jafurilor şi spargerilor în Timişoara ANALIZĂ

Poştaşii au fost victime sigure

Unul dintre jafurile care i-a şocat pe reşiţeni a fost cel al poştăriţei care distribuia pensiile oamenilor. Direcţia Regională de Poştă a fost păgubită de aproape 30.000 de lei, iar prejudiciul nu a fost recuperat nici până în ziua de astăzi. Tâlharul a izbit-o pe femeie cu capul de cutiile poştale, după care s-a pierdut în mulţime, cu tot cu bani. Izabela Daragiu, de 40 de ani, este şocată şi în zi de azi de trauma prin care a trecut. „Acum, ies pe teren numai însoţită de doi colegi de ai mei", a declarat factorul poştal.

image

Angajaţii unei bănci din Reşiţa au trăit un episod de coşmar

Tâlharul care a dat-o pe poștăriță cu capul de pereți nu a fost prins nici la această oră (GALERIE FOTO)

Agenţi de pază inutili

Cel mai răsunător caz de spargere din 2010 înregistrat în judeţul Hunedoara a avut loc în luna februarie. Un grup de spărgători au reuşit să plece cu bijuterii din aur în valoare de aproximativ 50.000 de lei, dintr-un hipermarket din Deva. Intruşii au stat ascunşi în magazinul cu două etaje până când a fost dată stingerea. S-au îndreptat către magazinul de bijuterii şi au luat nestingheriţi toate lucrurile de valoare. La Timişoara, unităţile BCR şi Banca Transilvania au fost prădate, dar şi o casă de schimb valutar, o farmacie şi două case de pariuri. „Noi sfătuim şi persoanele fizice să îşi monteze sisteme de pază şi protecţie", a spus Marinela Apostolache, ofiţer de presă al Poliţiei Timiş.

UPDATE Jaf cu repetiţie: benzinăriile din Hunedoara sunt lăsate „la mila" jefuitorilor

VIDEO Autorii celui mai celebru jaf comis în Hunedoara au fost arestaţi în Ungaria

Răul nu s-a terminat

„Ţinând cont că în rândul populaţiei se observă o scădere a nivelului de trai, iar în plus se resimte şi problema locurilor de muncă, există şanse relative mari ca cei care nu găsesc o altă soluţie problemelor să apeleze la gesture necugetate. În astfel de perioade se înregistrează creşteri ale sinuciderilor, dar şi o creştere a faptelor de violenţă. Singura speranţă e că lucrurile se vor redresa, iar forţele de ordine vor fi pregătite să intervină şi să asigure protecţia cetăţenilor. Din punct de vedere sociologic răul nu s-a terminat", a explicat psihologul Aurelian Toader.

image

Arme furate din casă unui notar orădean

Notarul orădean Florin Pană, în vârstă de 40 de ani, s-a trezit în luna ianuarie 2010 fără trei puşti de vânătoare şi alte două neletale, muniţie şi valută echivalând cu circa şapte mii de lei, bunuri pe care le ţinea în apartamentul personal, de la ultimul etaj al unui bloc cu opt nivele. Prosperul notar şi om de afaceri păstra cele cinci arme într-un dulap metalic închis dar cheia a fost găsită de către hoţii care i-au răvăşit întregul apartament. „Hoţii au pătruns prin escaladare în balcon şi prin forţarea geamului de la baie", a informat atunci Alina Dinu, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor.

Suspecţii în cazul furtului de arme din casa notarului Pană au fost trimişi în judecată

Probe insuficiente în cazul furtului de arme din casa notarului orădean Florian Pană

Jaf armat ziua-n amiaza mare la bancă

În 2010, Aradul a făcut parte din harta băncilor sparte. Unul dintre cele mai mari jafuri din Arad, petrecut la jumătatea lunii mai a anului trecut i-a avut protagonişti pe doi indivizi cu şepci pe cap şi eşarfe la gură, care au intrat în sucursala băncii Raiffeisen din Calea Aurel Vlaicu, de unde au furat 15.000 de lei. Caserița instituției le-a povestit polițiștilor că bărbații au amenințat cu pistoalele însă nu au declanșat focul. Hoții au reușit să plece din agenția Raiffeisen cu toate încasările clienților de astăzi. „Caserița a fost cea care a apăsat butonul de panică și care le-a dat banii", a declarat Camelia Tuduce, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Arad.

image

Culmile prostiei hoţilor: să te îmbeţi şi să urli în bar că ai dat o spargere sau să reclami calitatea slabă a produselor abia furate

Doi hoți înarmați au furat toate încasările agenției Raiffeisen Bank din Arad

Cerc lărgit de suspecţi în cazul jafului armat din Arad

Polițiștii au găsit în tomberoanele de gunoi din spatele agenției două glugi de geacă pe care le-au ridicat pentru cercetări. În momentul în care a avut loc jaful, în agenție se afla și un client. Din fericire nimeni nu a fost rănit.  După doar cinci zile de la jaf, poliţiştii au şi reuşit să-i identifice pe cei doi. Unul dintre suspecţi, S.Florin Ion de 28 ani din Arad, a fost reţinut, în locuinţa acestuia fiind găsită o parte din suma de bani sustrasă. Cel de-al doilea, Vâlcu Ciprian-Valentin de 31 de ani, este dat în urmărire naţională, pe numele său fiind emis de Judecătoria Arad un mandat de arestare preventivă.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite