Vicepremierul Ungariei, la Sânnicolau Mare: „Noi suntem în stare să apărăm graniţele noastre şi, prin asta, şi graniţele Uniunii Europene“

Vicepremierul Ungariei, la Sânnicolau Mare: „Noi suntem în stare să apărăm graniţele noastre şi, prin asta, şi graniţele Uniunii Europene“

Semjen Zsolt, la Sânnicolaul Mare FOTO Ştefan Both

Parlamentul Ungariei a adoptat un pachet de măsuri menite să înăsprească legile cu privire la protecţia frontierei şi migrare. Viceprim-minstrul Ungariei a vorbit despre ele în cadrul unei vizite la Sânnicolau Mare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Semjen Zsolt, viceprim-minstrul Ungariei, aflat la Sânnicolau Mare (judeţul Timiş) cu ocazia manifestărilor dedicate comemorării a 70 de ani de la trecerea în nefiinţă a compozitorului Bela Bartok, a vorbit şi despre situaţia refugiaţilor din Europa. 
 
„Uniunea Europenă nu este în stare să facă paşii necesari în corelarea forţelor pentru a-şi apăra graniţele. Aceşti oameni care vin dinspre Serbia au intrat în Uniunea Europena prin Grecia. Faptul că Grecia nu-şi exercită obligaţiile care-i revin ca stat şi nu-i înregistrează pe aceşti imigranţi, nu poate deveni povara Ungariei. În consecinţă noi respectăm legislaţia Uniunii Europene, suntem în stare să apărăm graniţele Ungariei şi prin asta şi graniţele Uniunii Europene. Dar trebuie să facem o diferenţă clară între imigranţii care vin doar din motive economice pentru un trai mai bun şi imigranţii care au fost persecutaţi. Iar poziţia noastră creştinească nu poate fi alta dacât umanitate şi caritate în privinţa imigranţilor şi autoapărare faţă de fenomenul migraţiei”, a declarat Semjen Zsolt.

Semjen Zsolt lângă Dănuţ Groza, primarul oraşului Sânnicolaul Mare

Parlamentul Ungariei a adoptat un pachet de măsuri menite să înăsprească legile cu privire la protecţia frontierei şi migrare, însă nu este de acord cu soluţia cotelor de refugiaţi.
 
„În ce priveşte recomandarea făcută de Uniunea Europeană referitoare la cotele de refugiaţi soluţia ar fi viabilă dacă am avea deja graniţele protejate. Momentan se doreşte împărţirea a câteva sute de mii de oameni. Uniunea deocamdată nu-şi apără graniţele, mai ales Grecia, astfel exodul persită. Adică astăzi împărţim o sumă, mâine una de zece ori mai mare, iar poimâine una de o sută de ori mai mare. Deci primul pas este apărarea graniţelor”, a mai declarat Semjen Zsolt, la Sânnicolaul Mare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările