Veşti bune de pe şantierele patriei. Lotul 3 din Autostrada Lugoj-Deva ar putea fi inaugurat la vară

Veşti bune de pe şantierele patriei. Lotul 3 din Autostrada Lugoj-Deva ar putea fi inaugurat la vară

Lucările de pe lotul 3 FOTO forum.peundemerg.ro

Oficialii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) preconizează că Lotul 3 din Autostrada Lugoj-Deva să fie inaugurat în luna august.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lotul 3 din Autostrada Lugoj-Deva, pe o lungime de 22 kilometri, ar putea să fie inaugurat chiar în această vară, conform celor de la CNAIR. În prezent au fost realizate aproximativ 75 la sută din lucrări. Capital scrie că proiectul a fost întârziat pentru că au avut probleme cu obţinerea autorizaţiei de construire privind lucrările din coridorul expropriat suplimentar, contractul a fost modificat odată cu necesitatea construcţiei unui ecoduct la kilometrul 57,7, nu au existat exproprieri pentru lucrările aferente descărcării traficului în zona Holdea şi nu a fost autorizaţie de construire pentru Pasajul km 59+505 peste autostradă din zona descarcării Holdea.
 
CNAIR a plătit primii bani pentru constructorul autostrăzii. “Potrivit facturilor afişate pe site-ul CNAIR, Comsa SA Barcelona, liderul asocierii Teloxim Con - COMSA SA - Aldesa Construcciones – Arcadis-Eurometudes, constructorul lotului 3 din autostrada Lugoj-Deva, încasează primii bani în acest an pentru cei 22,1 kilometri de autostradă aflaţi în construcţie. Săptămâna trecută, spaniolii au depus o factură în valoare de circa 7,7 milioane lei pentru construcţia celor aproximativ 22,1 kilometri de autostradă. Anul trecut, conform Registrului operaţiunilor generatoare de obligaţii de plată al CNAIR, Comsa SA Barcelona a încasat aproximativ 168 milioane lei pentru lotul 3 din autostrada Lugoj-Deva”, scrie Capital.
 
Construcţia autostrăzii Lugoj - Deva, Lot 3,  costă aproximativ  579.927 milioane lei (fără TVA). 
“Contractul pentru execuţia celor 22,1 kilometri de autostradă a fost semnat în noiembrie 2013. Oficialii CNAIR preconizează că cei 22 kilometri de autostradă se deschid traficului în luna august, în prezent fiind realizate aproximativ 75% din lucări”, mai scrie Capital.
 
În timp, mai este de lucru şi pe tronsonul doi din Lotul 2 al Autostrăzii Lugoj-Deva, de 13 kilometri, de la Margina până la Coşeviţa. Aici se află limita dintre judeţele Timiş şi Hunedoara. Deşi nu are o lungime mare, lucrările ar putea să dureze încă mult timp. Aici urmează să se construiască mai multe ecoducte şi tuneluri. Actualul ministru al Transporturilor, Alexandru Cuc, doreşte să renunţe la ecoducte, însă încă nici nu s-au purtat cu cei de la Comisia Europeană. În locul tuneluri, Cuc ar vrea să se facă văi adânci de 45 de metri.
 
Lotul patru, care are 22 de kilometri, ar putea să fie deschis circulaţie în 2018. 


Veste bună pentru şoferi. Încă 15 kilometri din autostrada Vestului aşteaptă să fie deschişi


FOTO Cum arată frontiera cu Ungaria de pe Autostrada Vestului. Imagini din singurul loc în care poţi ajunge din România în Occident pe autostradă

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: