Veste bună pentru şoferii din Timişoara. Se circulă din nou peste podul Dragalina. Tramvaiele mai aşteaptă

Veste bună pentru şoferii din Timişoara. Se circulă din nou peste podul Dragalina. Tramvaiele mai aşteaptă

Podul Dragalina FOTO Eye in the Sky

Podul Dragalina din Timişoara s-a redeschis traficului auto, luni la prânz, după ce a fost reabilitat pe banii din Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

Podul Dragalina a fost reabilitat de firma Tehnodomus, pentru 7,2 milioane de lei, banii venind de la guvern, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). 

S-au făcut lucrări de amploare. S-a păstrat partea centrală, iar în cele două margini au fost montate două structuri noi de pod. Acum există două benzi pe fiecare sens, iar în centru sunt liniile de tramvai. S-a amenajat şi un spaţiu verde. S-au realizat şi pieste de biciclete. 
 
Maşinile au început să circule pe podul de peste canalul Bega în jurul orei 12.30, chiar dacă mai sunt unele lucrări de realizat. 
 
Deocamdată circulă doar maşinile, nu şi tramvaiele. Acestea din urmă nu mai pot întoarce în zona Gării de Nord, pe motiv că terenul de acolo aparţine fabricii Elba, care şi-a demolat toate clădirile iar în zonă va începe amenajarea unei zone rezidenţiale. 
 
Cei de la STPT aşteaptă rezultatele discuţiilor cu reprezentanţii Elba. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: