Veste proastă pentru mulţi pacienţii vindecaţi de Covid 19. Au prezentat leziuni pulmonare mai accentuate decât cele cu care au plecat din spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacienţii videcaţi de Covid 19 sunt aşteptaţi din nou la spital pentru evaluări
Pacienţii videcaţi de Covid 19 sunt aşteptaţi din nou la spital pentru evaluări

Se şi discută la nivel internaţional de posibilitata dezvoltării ca o afecţiune cronică şi a apariţiei fibrozei pulmonare în urma afectării pulmonare din boală,

Pacienţienţii cu Covid19, care au trecut prin spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara, declaraţi vindecaţi, sunt chemaţi la spital, după trei luni, pentru o evaluare. Totodată, pacienţii sunt introduşi într-un program de recuperare, pentru că pot apărea modificări care pot evolua ca boli cronice de plămâni şi cardiace. 

“Au început să vină persoanele care au fost internate la noi cu Covid, pentru a fi evaluaţi din punct de vedere pulmonar. Mă bucur că doresc să facă aceste evaluări, pentru că de fapt e interesul lor, interesul sănătăţii lor. Au început să vină şi alte persoane care doresc să îşi evalueze sănătatea sau care sunt cu patologii care au nevoie de tratament”, a declarat Virgil Musta. 

Primele concluzii nu sunt foarte îmbucurătoare. Mulţi pacienţi declaraţi vindecaţi cu Covid au rămas cu sechele. 

“Chiar primul om care s-a prezentat pentru evaluare avea încă leziuni pulmonare severe. Am văzut persoane care au prezentat leziuni pulmonare mai accentuate decât cele cu care au plecat din spital. Asta înseamnă că boala a evoluat în această perioadă de timp până la reevaluare. Nu este o veste bună. Se şi discută la nivel internaţional de posibilitata dezvoltării ca o afecţiune cronică şi a apariţiei fibrozei pulmonare în urma afectării pulmonare din boală, motiv pentru care aceşti pacienţi, după evaluare, sunt introduşi în programe speciale de recuperare. Acelaş lucru se întâmplă şi la nivel cardiac”, a mai afirmat Virgil Musta.

Medicul Virgil Musta doreşte, pentru cei declaraţi vindecaţi de Covid19, dezvoltarea unui studiu clinic împreună cu specialişti de la Institutul de Cardiologie.


Unii dinpre pacienţii declaraţi vindecaţi, care au părăsit spitalul, continuă să ia tratamente cu medicamente anticoagulante. 
 

“Recomandarea noastră la externare este să urmeze 40 de zile tratament anticoagulant ca profilaxie, dacă cumva nu au şi alte afecţiuni sau dacă nu necesită medicamentaţie de bază pentru bolile cronice pe care le au”, a mai spus Virgil Musta. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite