Vârful Daulaghiri de pe Himalaya nu s-a lăsat cucerit. Final de aventură pentru Horia Colibăşanu şi echipa sa. “Vânt puternic pe creastă”

Vârful Daulaghiri de pe Himalaya nu s-a lăsat cucerit. Final de aventură pentru Horia Colibăşanu şi echipa sa. “Vânt puternic pe creastă”

Horia Colibăşanu

Horia Colibăşanu, Marius Gane şi Peter Hamor nu au avut succes cu ultima încercare de a urca spre vârful Daulaghiri (de pe Himalaya).

S-a încheiat cu eşec aventura alpinistului Horia Colobăşanu, în Himalaya. Timişorenul dorea să cucerească vârful Daulaghiri (8.167 de metri) deschizând o rută în premieră, fără oxigen suplimentar şi fără ajutorul şerpaşilor. Încercarea a eşuat din cauza vremii nefavorabile. Echipa lui Horia, din care mai face piteştianul Marius Gane şi slovacul Peter Hamor, au încercat să atingă vârful, dar după un drum dificil, alpiniştii au luat decizia să se întoarcă în tabăra de bază. 
 
“Vânt puternic pe creastă şi nicio prognoză bună pentru urcarea pe vârf. Horia, Marius şi Peter nu au avut succes cu ultima încercare de a urca spre vârf. După tot efortul lor şi cu o vreme nefavorabilă planurilor de ascensiune, au decis să revină în tabăra de bază şi să planifice întoarcerea acasă. Mulţumiri tuturor pentru suportul arătat! Cât de curând, Horia va împărtăşi cu noi experienţa încercării de a deschide o rută nouă spre vârful Dhaulagiri”, a anunţat marţi dimineaţa echipa de comunicare a alpinitului.
 

Horia Colibăşanu, alpinistul român care a urcat pe opt dintre cele 14 vârfuri din Himalaya cu altitudine peste 8.000 de metri, considera că expediţia din 2019, cu obiectivul de a deschide o rută nouă spre vârful Dhaulagiri (8.167m), este cea mai grea de până acum, chiar mai grea decât expediţia din 2004 spre vârful K2 (8.611m).
 
Echipa de expediţie şi-a propus o ascensiune pe creasta nord-vestică, accesibilă după depăşirea unui horn care are un perete de gheaţă foarte tehnic, pe care este nevoie să fie instalat echipament de asigurare. 
 
Colibăşanu face echipă anul acesta cu Marius Gane (51), sportiv român de performanţă şi alpinist de mare altitudine, şi de Peter Hámor (53), alpinistul slovac care a urcat pe toate cele 14 vârfuri de peste 8.000 de metri din Himalaya. 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: