Vaccinul românesc împotriva virusului SARS- CoV-2 ar putea fi produs în masă în parteneriat cu India

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Institutul Oncongen din Timişoara, care lucrează la dezvoltarea vaccinului împotriva coronavirusului SARS-Cov-2, a fost vizitat de ambasadorul Indiei în România.

Rahul Shrivastava, ambasadorul Indiei la Bucureşti, a solicitat o întâlnire cu echipa care lucrează la elaborarea vaccinului românesc împotriva coronavirusului SARS-Cov-2. Diplomatul a vizitat centrul OncoGen din Timişoara, unde a stat de vorbă cu  medicul Virgil Păunescu, şeful echipei care lucrează la vaccin.

“Săptămâna trecută, am fost onoraţi de vizita ambasadorului Indiei la Bucureşti, Excelenţa Sa domnul Rahul Shrivastava, care a petrecut aproximativ patru ore la Centrul OncoGen. Am vorbit despre rezultatele cercetărilor noastre, în mod deosebit despre vaccinul împotriva SARS-CoV-2 dezvoltat de noi.

În urma întâlnirii Excelenţa Sa, domnul Rahul Shrivastava, acesta a declarat că ceea ce se întâmplă la OncoGen este unic şi că rezultatele cercetărilor conduc către unul dintre cele mai eficiente vaccinuri împotriva SARS-CoV-2, lucru pe care îl va prezenta într-un raport Comisiei Speciale pentru Coronavirus din India”, a transmis medicul Virgil Păunescu, şeful centrului OncoGen din Timişoara.

India este cel mai mare producător de vaccinuri din lume şi acoperă 60% din producţia mondială de vaccinuri. De asemenea, indienii se extind şi în România, unde au achiziţionat mai multe fabrici de medicamente. 

Ambasadorul a afirmat că În urma discuţiilor purtate la Timişoara, e încrezători că poate exista un parteneriat India-OncoGen pentru producţia în masă a acestui vaccin. 

OncoGen rămâne în continuare în parteneriat cu cei de la Institutul Cantacuzino, pentru obţinerea vaccinului împotriva virusului SARS-Cov-2.

Vă mai recomandăm:

Virusul SARS-CoV-2 a suferit mutaţii importante. „Se asociază cu o infecţiozitate mărită şi cu o încărcătură virală mai mare”
 

Etapă nouă în elaborarea vaccinului românesc împotriva virusului SARS- CoV-2. Urmează să fie testat pe animale şi apoi oameni
 

Cercetătorul care lucrează la vaccinul contra Covid i-a înfuriat pe medici după ce a spus că tratamentul pe care îl aplică România este apă de ploaie

Vaccinul dezvoltat la Timişoara împotriva virusului SARS-CoV-2 va fi administrat intranazal. OncoGen a semnat acordul cu Institutul Contacuzino

Medicul român care lucrează la vaccinul contra SARS-2: „Va apărea un tratament înainte de a se imuniza populaţia“

Institutul de cercetare OncoGen din Timişoara anunţă că a început testarea unui vaccin împotriva coronavirusului SARS Cov2

Românii care lucrează la vaccinul anti-COVID-19: „Credeţi că este normal să ne rugăm de chinezi să ne ajute?“

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite