UPDATE Primarul Gheorghe Ciuhandu şi directorul Nicuşor Miuţ au dat "cu subsemnatul" la DNA

UPDATE Primarul Gheorghe Ciuhandu şi directorul Nicuşor Miuţ au dat

Gheorghe Ciuhandu

Edilul Timişoarei Gheorghe Ciuhandu şi şeful Direcţiei de Patrimoniu au fost audiaţi astăzi de DNA Bucureşti. Primarul a ieşit de la audieri în jurul orei 11.30 şi a declarat că este mai liniştit decât când a intrat.  Nicuşor Miuţ s-a aflat şi el în faţa procurorilor din capitală.

Ştiri pe aceeaşi temă

CLICK AICI entru a vedea fotogalerie cu parcul care a ajuns subiect de anchetă anticorupţie

UPDATE, MIERCURI 12 IANUARIE 2010

UPDATE, ORA 11.45 Gheorghe Ciuhandu refuză să spună motivul pentru care a fost audiat de DNA

„Am venit aici liniştit şi plec şi mai liniştit. Este o investigaţie care nu ne vizează pe noi”
, a fost singura declaraţie a primarului la ieşirea de la audieri. Directorul Nicuşor Miuţ a spus ieri că Direcţia de Comunicare a primăriei va da astăzi detalii despre anchetă. Primarul, a refuzat însă să vorbească despre motivele exacte pentru care a fost chemat în faţa procuorilor anticorupţie. „Domnul primar nu are ce să spună. Mai multe date puteţi obţine de la DNA. Domnul primar nu dă  detalii despre un dosar care nu ne priveşte pe noi”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara, Flavius Boncea. Direcţia de Comunicare a Direcţiei Naţionale Anticorupţie nu a dat încă un răspuns privind motivele pentru care Ciuhandu a fost audiat de DNA.

„Stonehenge de Timişoara" a ajuns pe masa DNA

Parcul de lângă Uzina de Apă a fost finalizat de primărie în luna mai a anului trecut cu surle şi trâmbiţe. Parcul a atras atenţia încă de la început, fiind realizat după un concept nou în oraş, „Stonehenge de Timişoara", cu pietre aduse din Grecia. Problemele legate de parc au început însă, înainte ca acesta să fie finalizat. Potrivit unor surse din Primăria Timişoara, lucrarea iniţială a fost câştigată de firma Drufec, dar societatea bucureşteană SC Garden Center Grup SRL a făcut contestaţie la Societatea pentru Excelenţă în Administraţia Publică (SEAP), unde a primit câştig de cauză. Societatea s-a apucat de treabă, încasând bani frumoşi pentru realizarea parcului.Primarul Gheorghe Ciuhandu la inaugurarea parcului (sursa: www.primariatm.ro)

Parc de jumătate de milion de euro

Întreaga lucrare a costat aproape jumătate de milion de euro, adică 1.800.000 de lei. La inaugurare, primarul a anunţat, însă, că firma a primit mai puţin, din cauza întârzierilor. „Din cauza depăşirii termenului de execuţie stipulat în contract, firma a fost penalizată, valoarea reală a lucrării devenind aproximativ 1.500.000 lei", spunea la inaugurare primarul Gheorghe Ciuhandu. Numai pietrele aduse din Grecia au costat 300.000 de lei. Lucrarea a iscat dezbateri aprinse în oraş. Preşedintele Ordinului Arhitecţilor, Filiala Timiş, Adrian Ionaşiu, consideră parcul „un kitsch ordinar". „Eu sunt subiectiv din punctul acesta de vedere. Un coleg al meu din Franţa a făcut o propunere pentru un parc dedicat în primul rând activităţilor şi nu contemplării, cum este acum. Primăria a ales o altă variantă. Dar să faci un Stonehenghe cu pietre aduse din Grecia, este un kitsch ordinar", a spus Ionaşiu.


Ciuhandu nu îşi face griji

Primarul Gheorghe Ciuhandu şi Nicuşor Miuţ au ieşit de la audieri ieri, în jurul prânzului. Cei doi s-au declarat neafectaţi de audierile procurorilor. „Am venit aici liniştit şi plec şi mai liniştit. Problemele investigate nu ne vizează pe noi", a spus Ciuhandu la ieşirea de la audieri. Potrivit unei surse din primăria Timişoara, toată ancheta a pornit de la o investigaţie jurnalistică la firma Garden în Bucureşti. „Au mers doi reporteri la firma Garden şi s-au dat reprezentanţii unei primării, cerând comisionul pentru primar. Reprezentanţii firmei au început să spună cui au dat comisioane, iar în final au spus şi de Timişoara, foarte vag", a spus angajatul primăriei.Luni, 11 ianuarie 2010
:

Primarul Gheorghe Ciuhandu şi un director important din primărie au fost audiaţi de DNA

Potrivit jurnalistului independent Dragoş Boţa, care citează pe site-ul său www.pressalert.ro surse cu identitatea protejată, Ciuhandu şi Miuţ ar fi audiaţi într-un dosar privind organizarea licitaţiei la Parcul Uzinei din Timişoara, cunoscut ca Stonehenge de Timişoara. „Investigaţiile DNA sunt legate de licitaţia pentru parcul realizat de Primăria Timişoara în apropierea Uzinei de apă", arată sursa citată.

 Primarul este la Bucureşti

Edilul Gheorghe Ciuhandu şi Nicuşor Miuţ au ieşit în urmă cu aproximativ o oră de la audireri. Purtătorul de cuvânt al primarului, Flavius Boncea a confirmat că Ciuhandu este la Bucureşti, fără a putea spune care este motivul. „Domnul primar este la Bucureşti. În această dimineaţă când am mers să fac agenda mi s-a spus că este la Bucureşti", a spus Flavius Boncea iniţial. Ulterior purtătorul de cuvânt a revenit şi a confirmat audierile primarului. „Am venit aici liniştit şi plec şi mai liniştit. Problemele investigate nu ne vizează pe noi", a spus Ciuhandu la ieşirea de la audieri. Nicuşor  Miuţ  este la fel de liniştit. Acesta a refuzat să facă prea multe comentarii. "O să vă transmitem mâine o comunicare. Ancheta vizează nişte societăţi care nu au nicio legătură cu noi", a spus Miuţ.


Lucrarea la Parcul Uzinei, despre care se pare că este vorba în anchetă a fost realizată de firma SC Garden Center Grup SRL, din Bucureşti şi a costat 1.800.000 de lei. Societatea a fost penalizată de primărie pentru întârzieri. Potrivit unor surse din Primăria Timişoara, firma îi aparţine lui Bogdan Olteanu, care ar fi făcut mari presiuni pentru ca firma să nu fie amendată. Aceeaşi sursă a mai spus că iniţial licitaţia a fost câştigată de firma Drufec, dar cei de la Garden au contestat, iar Societatea pentru Excelenţă în Administraţia Publică (SEAP) le-a dat câştig de cauză.

De unde i se trage lui Ciuhandu

Potrivit aceleiaşi surse din primărie, toată ancheta a pornit de la o investigaţie jurnalistică la firma Garden în Bucureşti. „Au mers doi reporteri la firma Garden şi s-au dat reprezentanţii unei primării, cerând comisionul pentru primar. Reprezentanţii firmei au început să spună cui au dat comisioane, iar în final au spus şi de Timişoara, foarte vag", a spus angajatul primăriei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: