Unul dintre cei mai sadici criminali din România, condamnat la închisoare pe viaţă. Mărturia cutremurătoare a ucigaşului

Unul dintre cei mai sadici criminali din România, condamnat la închisoare pe viaţă. Mărturia cutremurătoare a ucigaşului

Criminalul cu drujbă a primit închisoare pe viaţă. Sentinţa este definitivă

Curtea de Apel Timişoara a pronunţat, luni, sentinţa finală în dosarul în care un tânăr din Arad a fost judecat pentru omor calificat după ce a intrat în casa unui om care dormea în casă cu copiii şi l-a decapitat cu o drujbă.

Doru Sebastian Munteanu, arădeanul care l-a omorât, tăindu-l cu drujba, pe un bărbat din Sânandrei, judeţul Timiş, a fost condamnat definitiv la închisoare pe viaţă şi plata unor daune morale de 320.000 de euro familiei victimei.

Decizia de condamnare pe viaţă a criminalului cu drujbă a fost luată de Curtea de Apel Timişoara, după ce Tribunalul Timiş l-a condamnat, în primă instanţă, pe Munteanu la 25 de ani de închisoare.

În instanţă, criminalul a declarat că bărbatul pe care l-a omorât i-a vândut un BMW cu 1.500 de euro. Nemulţumit de maşină, Munteanu a cerut vânzătorului să îi restituie banii, dar acesta a refuzat. După mai multe negocieri şi ameninţări, Munteanu a decis să îl omoare pe bărbatul care i-a vândut maşina. Criminalul a declarat în faţa instanţei că a luat hotărârea de a folosi drujba deoarece alte arme nu avea acasă.

În faţa judecătorilor, Doru Sebastian Munteanu a povestit cum a plănuit crima în cele mai mici detalii, cum şi-a pregătit drujba cu o seară înainte, cum şi-a pus ceasul să sune în miez de noapte pentru a merge la locuinţa victimei şi cum, înainte de a ajunge la locul faptei, a pornit drujba şi a pus-o în portbagaj pentru a se asigura că va funcţiona normal.

Criminalul a mai povestit că a tăiat uşa de la casa victimei, iar victima a încercat să fugă, dar a fost prinsă şi tăiată cu drujba. Ucigaşul a mai povestit că victima a mai apucat să îi spună: „Stai, nu mă omorî, te rog”. Munteanu a mai declarat în faţa instanţei că în timp ce tăia victima, lanţul de la drujbă i-a sărit, dar a mers la maşină şi a continuat să taie cu drujba victima, care era, cel mai probabil, deja moartă.

Doru Sebastian Munteanu a declarat că a hotărât să îl omoare pe bărbat pentru că „a pierdut foarte mulţi bani”.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: