Unul dintre cei mai sadici criminali din România, condamnat la închisoare pe viaţă. Mărturia cutremurătoare a ucigaşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Criminalul cu drujbă a primit închisoare pe viaţă. Sentinţa este definitivă
Criminalul cu drujbă a primit închisoare pe viaţă. Sentinţa este definitivă

Curtea de Apel Timişoara a pronunţat, luni, sentinţa finală în dosarul în care un tânăr din Arad a fost judecat pentru omor calificat după ce a intrat în casa unui om care dormea în casă cu copiii şi l-a decapitat cu o drujbă.

Doru Sebastian Munteanu, arădeanul care l-a omorât, tăindu-l cu drujba, pe un bărbat din Sânandrei, judeţul Timiş, a fost condamnat definitiv la închisoare pe viaţă şi plata unor daune morale de 320.000 de euro familiei victimei.

Decizia de condamnare pe viaţă a criminalului cu drujbă a fost luată de Curtea de Apel Timişoara, după ce Tribunalul Timiş l-a condamnat, în primă instanţă, pe Munteanu la 25 de ani de închisoare.

În instanţă, criminalul a declarat că bărbatul pe care l-a omorât i-a vândut un BMW cu 1.500 de euro. Nemulţumit de maşină, Munteanu a cerut vânzătorului să îi restituie banii, dar acesta a refuzat. După mai multe negocieri şi ameninţări, Munteanu a decis să îl omoare pe bărbatul care i-a vândut maşina. Criminalul a declarat în faţa instanţei că a luat hotărârea de a folosi drujba deoarece alte arme nu avea acasă.

În faţa judecătorilor, Doru Sebastian Munteanu a povestit cum a plănuit crima în cele mai mici detalii, cum şi-a pregătit drujba cu o seară înainte, cum şi-a pus ceasul să sune în miez de noapte pentru a merge la locuinţa victimei şi cum, înainte de a ajunge la locul faptei, a pornit drujba şi a pus-o în portbagaj pentru a se asigura că va funcţiona normal.

Criminalul a mai povestit că a tăiat uşa de la casa victimei, iar victima a încercat să fugă, dar a fost prinsă şi tăiată cu drujba. Ucigaşul a mai povestit că victima a mai apucat să îi spună: „Stai, nu mă omorî, te rog”. Munteanu a mai declarat în faţa instanţei că în timp ce tăia victima, lanţul de la drujbă i-a sărit, dar a mers la maşină şi a continuat să taie cu drujba victima, care era, cel mai probabil, deja moartă.

Doru Sebastian Munteanu a declarat că a hotărât să îl omoare pe bărbat pentru că „a pierdut foarte mulţi bani”.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite