Unul dintre cei mai controversaţi primari din Banat, condamnat pentru angajarea fiicei pe un post de bibliotecar: „Nu trebuie să mor primar”

Unul dintre cei mai controversaţi primari din Banat, condamnat pentru angajarea fiicei pe un post de bibliotecar: „Nu trebuie să mor primar”

Primarul din Coşteriu şi fiica sa, în drumul spre mare, cu maşina primăriei FOTO Facebook

Primarul comunei timişene Coşteiu, Petru Carebia,  a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unei persoane după ce şi-a angajat fiica pe postul de bibliotecar la biblioteca din comună.

Ştiri pe aceeaşi temă

Unul dintre cei mai controversaţi primari din Banat, după ce a apărut în ipostaze indecente pe Facebook, dar şi după ce a trecut de la PNL la PSD, primarul comunei Coşteiu, Petru Carebia, s-a ales acum şi cu o condamnare penală după ce a fost trimis în judecată pentru conflict de interese. Carebia a fost trimis în judecată după angajarea fiicei sale pe postul de bibliotecar al bibliotecii comunale.

Sentinţa a fost emisă de Judecătoria Lugoj, dar nu este definitivă, Carebia atacând decizia cu apel. Primarul din Coşteiu a declarat că nu a avut nicio legătură cu angajarea fiicei sale, cu excepţia semnării contractului de muncă. „A dat un concurs, a fost o comisie de la Timişoara. Nu am participat cu nimic. A fost totul ca la carte. A fost angajată cu jumătate de normă pentru că era nevoie de cineva să pună biblioteca la punct. Dacă era de interes, nu o angajam cu jumătate de normă, o angajam cu două norme”, a declarat Carebia pentru „Adevărul”.

Sentinţa nu specifică dacă Petru Carebia trebuie să părăsească funcţia, dar prevede că nu mai poate candida la următoarele alegeri. Astfel, dacă sentinţa va fi menţinută, Carebia poate să îşi ia adio de la un nou mandat de primar, fiind foarte posibil să fie chiar obligat să părăsească funcţia ca urmare a condamnării. „Nu m-am născut primar, nu trebuie să mor primar”, s-a resemnat Carebia.

Controversele din jurul lui Carebia

Petru Carebia a fost recent implicat într-un scandal uriaş, o tânără făcând publice imagini în care primarul apare pozându-se dezbrăcat. De asemenea, profilul de Facebook al edilului abundă de poze care i-ar face invidioşi pe cocalarii de pe internet. „Perla” pozelor de pe profilul de Facebook al lui Carebia este o fotografie în care edilul apare într-o cămaşă roz, decupată la mâneca stângă, acolo unde se poartă ceasul. Pentru ca ceasul de dimensiuni mari şi lăsat la vedere de decupajul cămăşii, primarul ţine mâna pe piept. 

Primarul este pasionat de selfi-uri, iar o astfel de imagine, în care primarul apare alături de fiica sa, a devenit virală pe internet, dându-l de gol pe edilul care s-a dus la mare, cu maşina primăriei. E vorba de un Duster pe care primarul l-a învelit în folie de carbon. Petru Carebia, în prezent PSD, este şi un traseist notoriu trecând înainte de a ajunge în PSD pe la PC şi PNL. 

citeste totul despre: