Universitatea de Vest Timişoara a jucat pe bursă şi a redus factura la electricitate la jumătate

Universitatea
de Vest Timişoara a jucat pe bursă şi a redus factura la
electricitate la jumătate

Curentul electric e acum mai ieftin pentru Universitatea de Vest Timisoara

După ce a intrat pe bursa energiei, Universitatea de Vest Timişoara a reuşit să-şi reducă factura la curent electric la aproape jumătate. Acum, specialiştii universităţii vor să „joace” la bursă şi gazul folosit de instituţie.

Universitatea de Vest din Timişoara se poate lăuda cu obţinerea unei economii de 48 de procente la factura de energie electrică în luna martie 2014, faţă de aceeaşi lună a anului precedent. Succesul financiar vine după achiziţionarea energiei de pe platforma Bursei de Mărfuri.

Astfel, dacă în martie 2013 UVT plătea pentru energia electrică 44.542 de euro, în martie 2014 factura a fost cu 48% mai mică, de 23.278 euro

În 2014 a intrat în vigoare noul contract care prevede furnizarea energiei electrice la un preţ de 167,85 Mwh, cu 53% mai mic decât până acum. Aceasta înseamnă o reducere semnificativă faţă de contractul precedent, în cadrul căruia aceleaşi prestaţii erau executate la un preţ de 361,4lei/MWh. La această procedură de achiziţie publică au participat un număr de 12 ofertanţi.

După energia electrică, cei de la UVT se gândesc cum să economisească şi la capitolul gaze naturale. Universitatea se află în momentul de faţă în procedură de achiziţie şi licitaţie, pe Bursa de Mărfuri, pentru achiziţionarea de gaze naturale la un preţ redus faţă de cel actual. Procedurile sunt estimate a fi finalizate în decursul unei luni.

„Ne-am propus reducerea şi eficientizarea cheltuielilor, fără a afecta activitatea Universităţii. Iată că rezultatele se văd prin cumpărarea energiei electrice de pe bursă. Mergem şi mai departe şi vizăm achiziţia de gaze naturale de pe Bursă, la un preţ mai mic decât cel pe care îl plătim acum. Profităm de concurenţa de pe piaţă pentru a eficientiza cât mai mult utilizarea banilor”, a declarat rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Marilen Pirtea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: