Universitatea de Vest Timişoara îşi va consilia studenţii pentru a se angaja mai uşor

Universitatea
de Vest Timişoara îşi va consilia studenţii pentru a se angaja mai uşor

Studenţii timişoreni vor fi consiliaţi. Foto. Adevarul

Banii europeni, peste 20 de milioane de lei, vor ajuta studenţii timişoreni să se angajeze mai uşor în momentul finalizării studiilor. Aceasta după ce Universitatea de Vest a câştigat un concurs de proiecte la nivel european.


Universitatea de Vest din Timişoara s-a clasat pe primul loc în cadrul unui concurs de proiecte pe Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, cu proiectul intitulat “Studenţii de azi, profesioniştii de mâine”.


Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătăţirea inserţiei pe piaţa muncii în domenii profesionale relevante specializării studiate şi propriului set de competenţe, prin dezvoltarea aptitudinilor de muncă a 5000 de studenţi ca urmare a participării la un program integrat de consiliere şi orientare profesională.


Proiectul a fost punctat cu 96 de puncte dintr-un maxim de 100 şi are un buget estimat de peste 20 de milioane de lei, fiind nu doar cel mai bine punctat proiect, ci şi cel mai valoros din punct de vedere financiar.


„Şi de această dată, Universitatea de Vest din Timişoara îşi respectă blazonul de Universitate de top clasându-se pe primul loc în cadrul competiţiei de proiecte. Ne-am propus să lucrăm în permanenţă la îmbunătăţirea gradului de integrare pe piaţa muncii a absolvenţilor Universităţii, aceasta fiind una dintre priorităţile noastre. Ne dorim ca absolvenţii să-şi găsească un loc de muncă rapid şi, foarte important, în domeniul în care au studiat”, a declarat rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Marilen Pirtea.


Proiectul va fi implementat în parteneriat cu Universitatea  "Lucian Blaga" din Sibiu, Universitatea din Oradea, Universitatea din Bucureşti, Academia de Studii Economice din Bucureşti, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi şi Universitatea “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.


Este estimat ca la proiect să participe câte 800 de studenţi din cadrul universităţilor partenere.
Principalele activităţi la care vor lua parte studenţii sunt cele de consiliere şi orientare în carieră (conferinţe de management al carierei, sesiuni de evaluare generică a aptitudinilor, sesiuni de evaluare specifică a aptitudinilor şi construirea planului de dezvoltare profesională).


De asemenea, vor avea loc vizite de studiu la companii relevante pentru domeniul de specializare al studenţilor, prin intermediul cărora se intenţionează dobândirea de cunoştinţe practice privind modul de organizare şi funcţionare a unor entităţi economice, pentru 5000 de studenţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: