Universitatea de Vest Timişoara va acorda burse de 3700 de lei pentru cercetătorii în domeniul dreptului

Universitatea
de Vest Timişoara va acorda burse de 3700 de lei pentru cercetătorii
în domeniul dreptului

Viitorii specialisti in drept vor primi burse consistente prin programul POSDRU

Zece specialişti în drept aflaţi în perioada post-doctorală vor primi burse în valoare de 3700 de lei de la Universitatea de Vest Timişoara. Colegii lor de la doctorat vor primi alte burse, în valoare de 1800 fiecare. Banii vin din fonduri europene, pe programul POSDRU, printr-un proiect în valoare toatlă de 13 milioane de lei

Facultatea de Drept şi cea de Economie şi Administrare a Afacerilor din cadrul Universităţii de Vest Timişoara au devenit parte a celui mai important proiect de cercetare din ultimii ani, unul în valoare de 13 milioane de lei. Din păcate, nu toată suma va fi a UVT, din această sumă doar 1,2 milioane de lei vor rămâne în capitala Banatului. Totuşi, banii sunt îndeajuns ca un număr de 20 de specialişti, doctoranzi şi post-doctoranzi, să primească burse destul de mari ca valoare, sume care i-ar face invidioşi pe mare parte dintre angajaţi.

„Este vorba de 1800 de lei pentru doctoranzi, respectiv 3700 de lei pentru cei aflaţi în perioada post-doctorat. Selecţia s-a făcut pentru fiecare categorie separat. La doctoranzi, aceştia trebuia să fie cuprinşi în programul de cercetare al Universităţii de Vest, plus activitatea de cercetare desfăşurată. La cei aflaţi în perioada post-doctorat, persoanele vizate nu era necesar să fie cuprinşi exclusiv în programul de cercetare al UVT”, ne-a declarat Lucian Bercea, decanul Facultăţii de Drept Timişoara.

În ceea ce priveşte doctoranzii au fost disponibile cinci locuri pentru cei de la Facultatea de Drept, respectiv cinci pentru cei de la Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor. La capitolul post-doctoranzi, toate cele zece locuri au fost alocate celor de la Drept. Universitatea de Vest Timişoara are încadraţi în acest moment 1800 de doctoranzi, respectiv 3700 de post-doctoranzi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: