Ungaria închide complet frontierele terestre. Nu vor mai putea să intre în ţară decât cetăţenii maghiari

Ungaria închide complet frontierele terestre. Nu vor mai putea să intre în ţară decât cetăţenii maghiari

Nu vor putea să mai intre în Ungaria decât cetăţenii maghiari

Premierul Viktor Orbán a anunţat, luni, că s-a decis ca Ungaria să închidă complet frontierele statului. Asta însemnă că în Ungaria nu vor putea intra decât cetăţenii maghiari.

Ştiri pe aceeaşi temă

Premierul Viktor Orbán a anunţat, luni, noi deciyii în privinţa luptei împotriva răspândirii coronaviruslui Covid-19.
 
Ungaria închide complet frontierele statului. Asta însemnă că în Ungaria nu vor putea intra decât cetăţenii maghiari. 
 
De asemenea, locurile de distracţie, cinematografele vor fi închise. Cafenelele şi restaurantele pot fi ţinute deschis doar până la ora 15.00. Din această seară se interzice organizarea de evenimente pe teritoriul ţării. 
 
Viktor Orbán cere persoanelor de peste 70 de ani să nu-şi părăsească locuinţele.
 
“Epidemia are trei perioade: îmbolnăvirea individuală, îmbolnăvirea de grup şi îmbolnăvirea cominităţii. Ungaria s-a aflat până acum în prima fază, zilele următoare vom trece în faza a doua. Astfel că suntem nevoiţi să luăm noi decizii, pentru că în lipsa vaccinului, singura şansă pentru încetinirea răspândirii virusului este limitarea vieţii sociale. 
 
Întreaga economie maghiară va avea de suferit. Turismul, industria ospitalieră, deja resimte recesiunea. Există pericolul ca mulţi să rămână fără locuri de muncă, iar Guvernul se va concenta pentru a veni în sprijin. Suntem în faţa unei situaţii speciale. 
 
Stăm faţă în faţă cu un duşman invizibil şi necunoscut. Nu doar că este un virus necunoscut, dar şi răspândirea este mai mare. 
 
37 de companii mari lucrează la realizarea unui vaccin, însă e bine de ştiut că până va fi dezvoltat, testat şi pus în circulaţie, va mai dura. 
 
Ne-am consultat cu toată lumea, suntem în legătură cu toate ţările din Europa, însă deciziile responsabile trebuie să le luăm noi. Unitatea şi responsabilitatea sunt cele mai importante acum”, a spus Viktor Orbán, luni, în Parlamentul Ungariei. 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: