Unde poate duce graba de a urca în avion: „Hai afară şi desfă-mi cătuşele, să ne batem şi să ne răzbunăm!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aeroportul Otopeni. FOTO Click

O discuţie dintre un pasager şi angajata unei companii aeriene, pe tema dimensiunii bagajului, poate degenera foarte uşor. O demonstrează cazul unui român plecat la muncă în Spania, care a ajuns să fie încătuşat după ce s-a enervat că durează prea mult îmbarcarea.

Magistraţii Judecătoriei Timişoara au confirmat, recent, un acord de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între un tânăr acuzat de ultraj şi procurori. Dosarul penal în care tânărul a fost cercetat pentru ultraj a fost deschis în octombrie 2016. Românul, care lucrează în Spania, s-a prezentat la Aeroportul din Timişoara împreună cu prietena sa şi cu copilul lor de patru ani pentru a zbura de la Timişoara la Barcelona.

Bărbatul aştepta la rând pentru formalităţile de îmbarcare, iar în faţa sa se mai aflau trei persoane. Una dintre aceste persoane a întâmpinat anumite probleme cu o angajată a companiei aeriene, întrucât avea bagajul de mână supradimensionat. Pentru că nu putea înainta, tânărul a devenit irascibil şi a intrat într-o discuţie aprinsă cu reprezentanta companiei. Discuţia a degenerat, iar angajata companiei aeriene i-a chemat pe poliţiştii de frontieră.

Pentru că a început să aibă un comportament agresiv, poliţiştii de frontieră au încercat să îl imobilizeze pe tânăr. Acesta s-a smucit, spărgând un geam, iar în final, poliţiştii l-au încătuşat. Cu mâinile în cătuşe, tânărul s-a ridicat de pe scaun şi l-a prins pe un poliţist de frontieră, cu ambele mâini, de guler. Colegii poliţistului au intervenit şi cu o altă pereche de cătuşe, l-au legat pe bărbat de scaun. „F…-ţi gâtu' mă-tii de smardoi! Eşti şmecher? Hai afară şi desfă-mi cătuşele să ne batem şi să ne răzbunăm! Eu o să ies de aici, dar ne vedem în oraş!”, au fost cuvintele pe care I le-a adresat scandalagiul poliţistului de frontieră.

Pentru faptele sale, tânărul s-a ales cu dosar penal pentru ultraj. Pus sub acuzare, bărbatul a recunoscut tot şi a încheiat cu procurorul un acord de recunoaştere a vinovăţiei, arătând că „regretă fapta comisă, cele întâmplate datorându-se stării de nervozitate în care s-a aflat în acel moment”. Pentru fapta sa, bărbatul a primit opt luni de închisoare cu suspendare şi obligaţia de a presta 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite