Un timişorean a câştigat premiul pentru fotografia anului acordat de Asociaţia Jurnaliştilor de Jazz din America

Un timişorean a câştigat premiul pentru fotografia anului acordat de Asociaţia Jurnaliştilor de Jazz din America

Fotografia câştigătoare realizată de Dragoslav Nedici cântăreţei Jazzmeia Horn

Premiile americane JJA Jazz Awards reprezintă distincţii acordate de Asociaţia Jurnaliştilor de Jazz din America.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dragoslav Nedici a fost câştigat premiul “Photo of the year” pentru fotografia realizată artistei americane Jazzmeia Horn, în cadrul festivalului internaţional de jazz de la Belgrad, desfăşurat în luna octombrie a anului trecut.
 
 
“Îmbin două mari pasiuni: Muzica jazz şi pozatul, în special fotografia de concert”, a spus Dragoslav Nedici, care s-a apucat mai serios de fotografiat în urmă cu opt ani, după ce a primit o acreditare la Festivalul de Jazz de la Gărâna. 
 
“Din 2014 sunt prezent în fiecare an la festivalul de la Belgrad. Am legat prietenii cu oameni din diferite colţuri ale lumii, de culturi şi culori diferite dar cu aceeaşi mare pasiune, jazzul. Anul trecut, Belgrade Jazz Festival a sărbătorit 35 de ani de existenţă şi a oferit un adevărat festin de muzica jazz de toate tipurile cu artişti din cei mai valoroşi. Printre ei şi Jazzmeia Horn, o tipă tânără, energică şi foarte liberă pe scenă. Norocul meu a fost că avusesem prilejul să o urmăresc şi pozez la festivalul JazzTM din luna iulie a aceluiaş an, şi deja cam ştiam jocul ei pe scenă. Am avut şi norocul unei bune poziţii, fiind acreditaţi şi fiind destul de mulţi fotografi, chiar dacă exista un respect intre noi, totuşi trebuie să vânăm un loc şi unghi bun. Şi toate astea mai mult taras pe genunchi, ca să nu deranjăm publicul. Şi avem doar 10-15 minute la dispoziţie. Am avut noroc, a ieşit o poză bună”, a povestit Nedici.

 
După concert, Nedici a şi stat puţin de vorbă cu Jazzmeia Horn. “Am rugat-o să-mi semneze o poză cu ea făcută de mine la Timisoara. A fost foarte încântată şi drăguţă. Între timp am reuşit să-mi fac diverse legături şi să colaborez cu diverşi blogeri, reviste şi critici”, a mai spus fotograful timişorean.
 
Pentru Nedici, acesta este unul dintre numeroasele premii pentru sutele de fotografii realizate muzicienilor de jazz de la festivaluri din România şi Serbia.
 
Născut în 1971 la Timişoara, Dragoslav Nedici este recunoscut în toată lumea, fotografiile lui apărând printre altele şi pe site-ul All About Jazz, în cadrul unui articol dedicat celei de-a 20-a ediţii a Festivalului de Jazz din Pancevo.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: