Un medic din Timişoara, intrat recent în Consiliul Local, demisionează: „Decât să existe speculaţii mai bine renunţ”

Un medic din Timişoara, intrat recent în Consiliul Local, demisionează: „Decât să existe speculaţii mai bine renunţ”

Iulius Jugănaru a renunţat la calitatea de membru al Consiliului Local Timişoara FOTO Facebook

Instalat în funcţia de consilier local al Municipiului Timişoara din partea PNL, managerul Spitalului CFR, Iulius Jugănaru, se retrage din Consiliul Local pentru a putea rămâne pe funcţia de manager de spital. Jugănaru spune că legea nu prevede clar o incompatibilitate între cele două funcţii, dar nu a vrut să lase loc de interpretări.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consiliul Local Timişoara a suferit o schimbare importantă la sfârşitul lunii noiembrie, când doi aleşi locali, Radu Ţoancă (PSD) şi Ciprian Jichici (PNL) şi-au dat demisia din Consiliul Local. În locul celor doi au venit Ioan Mateescu (PSD) şi Iulius Jugănaru (PNL). La mai puţin de două luni de la instalarea pe funcţie, Iulius Jugănaru, de profesie medic, şi-a depus cererea de demisie din Consiliul Local. Decizia are la bază o posibilă incompatibilitate între funcţiile de consilier local şi manager al Spitalului CFR. Iulius Jugănaru susţine că legea nu prevede clar o incompatibilitate, dar pentru a nu lăsa loc de interpretări a decis să renunţe la funcţia de consilier.

„Decizia îmi aparţine. Am renunţat (n.r. la Consiliul Local) pentru că eu am o altă activitate profesională pe care o consider extrem de importantă şi din cauza căreia nu pot face faţă unei alte solicitări.  Nu pot face faţă unei alte solicitări, ca şi membru în Consiliul Local. Am studiat cu atenţie şi legislaţia în domeniu. Nu este o prevedere foarte clară (n.r. în privinţa incompatibilităţii) şi nu am vrut să dau naştere unor interpretări. Sunt pe principiul că trebuie să funcţionăm toţi în deplină corectitudine, inclusiv eu ca profesionist într-un anumit domeniu, inclusiv instituţiile statului. Decât să provoc discuţii, decât să existe speculaţii, am decis că e mai bine să renunţ”, a declarat Iulius Jugănaru pentru „Adevărul”.

Locul lui Iulius Jugănaru ar trebui luat de Luminiţa Ţundrea de la PSD, următoarea pe listă la alegerile din 2012, când PSD şi PNL au candidat sub sigla USL. Liderul PSD Timiş, Sorin Grindeanu, nu au putut preciza dacă intrarea unui consilier PSD în locul unuia de la PNL modifică în vreun fel raportul de forţe în Consiliul Local. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările