Un lider religios cere demisia lui Oprea, „generalul care nu poate merge nici la cârciumă fără coloana oficială”: „Ne sfidează pentru că le permitem”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul creştinilor baptişti din Comunitatea Timişoara, Samy Tuţac, a reacţionat dur la tăcerea vicepremierului Oprea, pe tema accidentului în urma căruia un poliţist care însoţea coloana oficială a vicepremierului a căzut cu maşina într-o groapă şi a murit. Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Tuţac a făcut apel şi la Klaus Iohannis, cerându-i preşedintelui să ia atitudine.

Pastorul Samy Tuţac, preşedintele Comunităţii Baptiste Timişoara, a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care solicită demisia vicepremierului Gabriel Oprea, „generalul care nu poate merge nici la cârciumă fără coloană oficială”. În acelaşi mesaj, Tuţac face o comparaţie cu premierul Olandei, care merge la serviciu pe bicicletă, însoţit doar de şeful său de cabinet. De asemenea, pastorul, care în repetate rânduri i-a chemat pe credincioşi să se roage pentru preşedintele Klaus Iohannis, face apel de această dată la preşedinte pentru a reacţiona cerând „nemţeşte sau milităreşte” demisia vicepremierului Oprea. Redăm mai jos mesajul integral al pastorului, publicat sub titlul „Guvernanţii ne sfidează pentru că le permitem să ne sfideze”.  

„Interesant, premierul Olandei, Mark Rutte, poate merge la servici cu bicicleta, însoţit doar de şeful de cabinet, tot pe bicicletă. Vicepremierul României, generalul Oprea, nu poate merge nici la cârciumă fără coloană oficială...chiar şi cu preţul vieţii unui tânăr agent de poliţie. Ce face acum domnul vicepremier al României? Face ce ştiu ei, guvernanţii noştri, mai bine, adică ne sfidează. Chiar dacă există şi oameni de bună calitate între guvernanţii noştri, aceştia nu reuşesc deocamdată decât să fie stingheri.

Aerul general prin Parlament, Guvern şi alte instituţii locale sau naţionale, este îmbibat cu incompetenţă, iresponsabilitate, chiul, corupţie, zid împotriva justiţiei, ipocrizie şi multă, multă sfidare. A noastră desigur. Iar noi, ce facem cu această realitate de care ne plângem tot timpul, pe seama căreia punem mare parte din dezastrul acestei ţări? În afară de a ne enerva, în afară de a ne plânge, suntem dispusi să facem ceva?

Ei sunt aşa cum sunt pentru că noi suntem aşa cum suntem. Adică suntem pasivi, iar cinismul şi sfidarea lor mizează tocmai pe pasivitatea noastră. Suntem sfidaţi pentru că permitem să fim sfidaţi, dar dacă noi vom avea curajul să-i confruntăm şi să le spunem "nu vă este îngăduit", nu-şi vor mai permite sa ne sfideze. Domnule Preşedinte Iohannis, aşteptăm să ieşiţi public şi să-i transmiteţi domnului general, doar un singur cuvânt, aşa nemţeşte...sau mă rog, milităreşte: DEMISIA!”.

Reacţia de acum a pastorului Samy Tuţac nu este prima de acest gen.  Liderul baptiştilor din Timişoara a reacţionat după decizia Curţii Supreme din SUA de legalizare a căsătoriilor gay, chemându-i pe creştini să îi iubească pe homosexuali mai mult decât iubesc ei homosexualitatea. De asemenea, pastorul a reacţionat în cazul violului de la Vaslui, când a cerut ca Biserica să se implice pentru că în asemenea momente, „Biserica nu poate să tacă lăsându-se copleşită de corectitudinea politică”.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite