Un lider PNL, care a publicat pe Facebook documente despre plata unor baluri PSD din bani publici, a fost chemat la Poliţie

Un lider PNL, care a publicat pe Facebook documente despre plata unor baluri PSD din bani publici, a fost chemat la Poliţie

Preşedintele PNL Lugoj, Claudiu Buciu

Preşedintele PNL Lugoj, care a publicat copiile mai multor contracte care arată că evenimente ale PSD Lugoj au fost finanţate din bani publici, a fost audiat la Poliţie în urma unei plângeri a directorului Casei de Cultură a Municipiului Lugoj. Acesta a depus la Poliţie o reclamaţie prin care acuza sustragerea unor documente din insituţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

La începutul anului trecut, preşedintele PNL Lugoj, fost candidat independent la Primăria Lugoj, Claudiu Buciu, a publicat pe pagina sa de Facebook două contracte de prestare a unor servicii artistice din bani publici. Contractele, unul de 4.500 de lei şi altul de 2.500 de lei, au fost încheiate între Casa de Cultură a Municipiului Lugoj şi Petrică Moise, respectiv o societate comercială.

În contract nu sunt prevăzute evenimentele la care trebuie prestate serviciile artistice, ci doar data la care are loc evenimentul. Potrivit lui Buciu, serviciile artistice achitate de Casa de Cultură, al cărui director era la vremea respectivă Ilie Constantin, au fost prestate la baluri organizate de PSD Lugoj, organizaţie condusă de primarul oraşului, Francisc Boldea, în subordinea căruia este şi Casa de Cultură a Municipiului.  

Unul dintre balurile PSD la care Casa de Cultură a Municipiului Lugoj a "cotizat" a fost „O zi pentru mai bine”. E vorba de o acţiune a PSD Lugoj, organizată pentru a aduna bani pentru nevoiaşi. Actualul director al Casei de Cultură, Tudor Trăilă, jurist al instituţiei la data efectuării plăţilor, recunoaşte că instituţia a plătit prestarea unor servicii artistice susţinute la balul PSD şi spune că nu este nicio problemă legală, chiar dacă nu poate spune baza în care au fost făcute plăţile. „A fost un bal sub formă caritabilă. Noi nu ne-am asociat cu niciun partid. Noi nu avem o asociere. Legal nu am încheiat niciun parteneriat. Plata s-a făcut conform legilor în vigoare. Ca şi modalitate nu s-a încălcat nicio lege în vigoare”, susţine Trăilă.

Directorul pensionat, contract cu Casa de Cultură

În martie 2017, preşedintele PNL Lugoj, Claudiu Buciu, a publicat pe pagina sa de Facebook noi contracte încheiate de Casa de Cultură a Municipiului Lugoj. De data aceasta, contractele arată cum, fostul director al Casei de Cultură, Ilie Constantin, pensionat de pe funcţia de director, a încheiat cu Casa de Cultură, condusă de Tudor Trăilă, două contracte de prestări servicii. Practic, Casa de Cultură l-a plătit pe fostul director cu 3.650 de lei să prezinte două evenimente organizate de Casa de Cultură: Revelionul Seniorilor şi Ziua Lugojului. Despre aceste evenimente, Buciu spune că sunt, în realitate, tot acţiuni politice ale PSD Lugoj.  

Acuze de sustragere a documentelor

În urma publicării acestor contracte, care puteau fi obţinute inclusiv printr-o cerere în baza legii 544/2001, directorul Casei de Cultură, Tudor Trăilă, a depus la Poliţie o plângere în care reclamă sustragerea din instituţie a contractelor încheiate de Casa de Cultură cu fostul director. Poliţia, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, a deschis un dosar in rem, iar preşedintele PNL Lugoj a fost chemat joi la Poliţie pentru a fi audiat, în calitate de martor. „În urma plângerii penale depuse în luna martie, domnul Trăilă a fost chemat săptămâna trecută la audieri şi a declarat că a văzut documentele la mine pe Facebook. Eu am declarat că nu îmi amintesc de unde le am şi am depus o plângere penală împotriva celor care au făcut plăţile şi a beneficiarilor”, a declarat Claudiu Buciu.

Reprezentanţii Poliţiei Timiş au declarat că nimeni nu a fost pus sub acuzare în acest dosar, cercetările pentru sustragere şi distrugere de documente, fiind făcute in rem. 

citeste totul despre: