Un jurnalist a fost agresat de ţigani sub ochii poliţiştilor

Un jurnalist a fost agresat de ţigani sub ochii poliţiştilor

Dan Radoslav spune că poliţiştii au fost depăşiţi numeric. Foto: Remus Runcan

Doi jurnalişti au fost agresaţi, un echipament de 10.000 de euro a fost distrus, iar poliţia a stat şi a privit. Nu este pentru prima oară când ţiganii fac ce vor în Timişoara, iar poliţiştii nu fac decât să cerceteze evenimentele.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oamenii legii au ajuns marionetele ţiganilor din Timişoara, care fac legea după bunul plac. După o serie de scandaluri în care ţiganii şi-au făcut dreptate cu topoare, săbii şi au evacuat români din casele lor, acum a venit rândul jurnaliştilor să se trezească abuzaţi. Realizatorul TV Dan Radoslav şi Gelu Chetrăruc, directorul televiziunii locale TVT 89, au fost agresaţi în plină stradă în timp ce realizau un material despre clanurile ţigăneşti din oraş.

Aparat distrus

Primul care a fost luat în vizor de ţigani a fost Dan Radoslav, care s-a ales cu vânătăi în zona pieptului şi a braţelor. Grav este că la faţa locului se aflau şi doi poliţişti, care nu au putut să calmeze situaţia, ei la rândul lor ajungând victimele ţiganilor. „Noi chiar am avut gânduri paşnice.Eram pe domeniul public, dar ţiganii au considerat că e terenul lor. Nu au vrut să ne asculte şi au sărit direct pe noi. Nu s-a putut comunica cu ei. Au vrut să ne transforme în sac de box. Pe stradă mai erau şi doi poliţişti, dar nu au avut ce să facă. Ţiganii erau prea mulţi şi mult prea agresivi”, a spus Dan Radosvlav. Şi Gelu Chetrăruc a fost agresat de ţigani, dar încercările acestuia de a proteja camera de filmare – în valoare de aproape 10.000 de euro – au eşuat, echipamentul fiind distrus de ţigani. „Nu am avut ce să facem. Au sărit direct pe noi. Ăsta e stilul lor. Se cred stăpânii oraşului”, a spus Gelu Chetrăruc. La jumătate de oră de la scandal, la faţa locului au mai sosit poliţişti şi un echipaj de jandarmi, dar ţiganii agresori s-au închis în palatul lor şi au ieşit doar după o tură de negocieri. Poliţiştii s-au rezumat în prezent să îi amendeze cu 200 de lei pentru tulburarea liniştii publice.

Avocata Carmen Obârşanu, care a fost agresată în trecut de ţigani, susţine că poliţiştii din Timişoara nu au curaj să facă dreptate pe străzile din Timişoara pentru că sunt intimidaţi de ţigani. „Romii din oraş sunt protejaţi de fostul şef al Poliţiei Române, generalul Florin Sandu. El e avocatul lor. Cine are curaj să le facă dosare penale ţiganilor ajunge să aibă probleme”, a spus Carmen Obârşanu.

Teoretic, poliţia nu tolerează scandalurile

„Nu putem să tolerăm un asemenea comportament. S-a întocmit un dosar penal pe numele agresorilor pentru comiterea infracţiunilor de distrugere şi lovire”, a spus Gheorghe Popescu, şeful Poliţiei Timiş. Acesta susţine că poliţia a procedat corect în această intervenţie, iar oamenii legii nu fac decât să respecte legea.

Citeşte alte opinii ale jurnalistului Gerhald Ernst pe platforma "ideilibere.ro": Cum au dat ţiganii de belele cu românii la Deta

citeste totul despre: