FOTO Gestul surprinzător al lui Dacian Cioloş făcut în traficul din Timişoara. Premierul era alături de omologul său sârb

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Dacian Cioloş, aflat la Timişoara pentru o întâlnire oficială cu omologul său sârb, Alexandar Vucici, a atras atenţia printr-un gest firesc într-o societate normală, dar atât de rară în România.

După întâlnirea oficială de la Palatul Administrativ, cei doi premieri au fost invitaţi la masă, la restaurantul Amphora, aflat în Bastionul Therezia.

Spre surprinderea şi agitaţia şoferilor din alaiul de maşini oficiale şi SPP-iste, pregătiţi pentru transport, Cioloş şi invitaţii din Serbia au decis să meargă pe jos. Asta şi pentru că restaurantul nu este foarte departe de Prefectură.

La intersecţia bulevardului Revoluţiei cu strada Hector, poliţiştii de la Rutieră erau la treabă. Atunci când oficialii au ajuns la capătul străzii, poliţiştii au oprit maşinile aflate în trafic, aşa cum se întâmplă în cazul demnitarilor români, care s-au obişnuit să aibă “undă verde”.
 

Maşinile au oprit. Însă Cioloşi şi Vucici nu aveau de gând să traverseze, pentru simplul motiv că semaforul era pe culoarea roşie.

image



Cu gest discret, dacian Cioloş a făcut semn maşinilor oprite de cei de la Rutieră să treacă. Aceaşi reacţie a avut-o şi premierul sârb Alexander Vucici!

image

Cei doi prim-miniştri au aşteptat să se facă verde, iar apoi au traversat strada. A fost un moment de uluială. Un semn de civilizaţie, normalitate, bun-simţ şi respect. Am ajuns să tânjim după normalitate, tocmai pentru că cei care ar trebui să fie exemple, ne-au obişnuit că merge bine şi cu şmecherie. 

image


 

image



Citeşte şi:
 

Premierii Dacian Cioloş şi Alexandar Vucici s-au întâlnit la Timişoara. Serbia face autostradă până la graniţă, România nu are în plan aşa ceva

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite