Un fost judecător condamnat pentru corupţie, consilier al directorului de la Aeroportul Timişoara: „E o capacitate intelectuală care nu merită irosită”

Un fost judecător condamnat pentru corupţie, consilier al directorului de la Aeroportul Timişoara: „E o capacitate intelectuală care nu merită irosită”

Fostul judecător Cătălin Şerban, condamnat în 2013 la cinci ani de închisoare, a fost eliberat condiţionat la începutul acestui an FOTO Arhivă

Aeroportul Internaţional Traian Vuia din Timişoara a trecut în ultima perioadă printr-o serie de schimbări de personal cel puţin interesante. Mişcările de trupe de la aeroport au început cu demisia directorului administrativ, PSD-istului Alfred Simonis şi înlocuirea lui cu liberala Andra Matei. A urmat apoi „încorporarea” liderului TSD Timiş, Cristian Dolecek şi a fostului judecător Cătălin Şerban.

Reconfirmat recent pe funcţia de director al Aeroportului Internaţionl Traian Vuia din Timişoara, Dan Idolu, care este şi consilier PSD în Consiliul Local Timişoara, are oameni noi în echipă. Unul dintre ei este şeful tinerilor social-democraţi din Timiş, Cristian Dolecek. Fost consilier al prefectului, Dolecek a fost vehiculat în presă ca un posibil înlocuitor al PSD-istului Alfred Simonis în funcţia de director administrativ. Această funcţie a fost ocupată, însă, de Andra Matei, membră a PNL.

Dolecek a ajuns, totuşi, la Aeroportul Timişoara pe un post din cadrul direcţiei de dezvoltare a investiţiilor. „Cristian Dolecek este angajat ca simplu salariat în cadrul direcţiei de dezvoltare a investiţiilor”, a declarat directorul Aeroportului Timişoara, Dan Idolu. Întrebat ce post ocupă Dolecek, Idolu a refuzat să răspundă spunând că „nu e informaţie de interes public, nu vreau să dau mai multe detalii”. „Sunt  nişte prostioare, nu înţeleg care e interesul. Sunt sute de angajaţi la aeroport”, a spus directorul aeroportului din Timişoara.

Cristian Dolecek (foto stânga), alături de preşedintele PSD Timiş, Sorin Grindeanu (dreapta) FOTO Facebook

Angajarea lui Cristian Dolecek nu este singura surpriză de la aeroport. Fostul vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, judecătorul Cătălin Şerban, eliberat din închisoare unde a ispăşit o pedeapsă pentru corupţie, a fost angajat, cu două ore pe zi, consilier personal al directorului. „Care e problema dumneavoastră de fapt? (...) E un specialist care a plătit pentru ceea ce instanţa a considerat că a fost în neregulă. Omul nu e condamnat pe viaţă. Nu are nicio legătură cu politicul. Omul şi-a ispăşit pedeapsa, e un om liber. E o capacitate intelectuală pe care eu o apreiciez şi care nu merită irosită. Are două ore pe zi consiliere pe diferite probleme. E în regulă cu actele, sunt înregistrate conform legislaţiei muncii. Nu i-am cerut să vehiculeze informaţii clasificate sau să se ducă în instanţă. E un om foarte bine pregătit şi de pregătirea lui vreau să beneficieze şi aeroportul”, a declarat Dan Idolu.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: