Un bulevard doar pentru patine cu rotile, vineri seara, la Timişoara

Un bulevard doar pentru patine cu rotile, vineri seara, la Timişoara

Timişorenii se vor putea plimba nestingheriţi în zonele centrale

Săptămâna Mobilităţii Europene, sărbătorită şi la noi, aduce timişorenilor şi evenimente neaşteptate. După ce miercuri a fost închisă circulaţia, pentru două ore, în faţa Primăriei, în weekend alte zone din Timişoara vor spune "nu" maşinilor.

Vineri seara, între orele 22.00 şi 1.00, autorităţile vor închide bulevardul Vasile Pârvan pentru autovehicule, şi vor invita bicicliştii, roller-ii sau skater-ii la o "Noapte pe role". În aceeaşi idee, de vineri până sâmbătă seara maşinile nu vor putea circula în zona Cetate, mai exact în zona vizată de proiectul privind Reabilitarea spaţiilor publice din centrul istoricm zonă care cuprinde Piaţa Unirii, Piaţa Libertăţii, Piaţa Sf. Gheorghe, Piaţa Ţarcului, strada Sergent Ctin Muşat, V. Alecsandri, Lucian Blaga, Florimund Mercy, Francesco Griselini, Radu Negru, Eugeniu de Savoya, General Praporgescu, Enrico Carusso şi Mărăşeşti.

Zona închisă maşinilor nu va fi, însă pustie, pentru că acolo se vor desfăşura un târg de biciclete şi skate-uri, demonstraţii de dans, competiţii sportive pentru piblic, demonstraţii de larate, concerte, campionat de sărit coarda, expoziţii, concurs de desene pe asfalt şi aşa mai departe.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: