Un bărbat a ajuns la spital după ce în locuinţa sa s-au înregistrat acumulări de monoxid de carbon de la o sursă de încălzire improvizată

Un bărbat a ajuns la spital după ce în locuinţa sa s-au înregistrat acumulări de monoxid de carbon de la o sursă de încălzire improvizată

Echipele de intervenţie au descoperit, în locuinţă, scăpări de gaz la un furtun aferent centralei termice, dar şi surse de încălzire improvizate.

O persoană de 63 de ani, din Timişoara, a ajuns la spital, joi seară, cu simptome de intoxicare, după ce în locuinţa sa au fost înregistrate acumulări de monoxid de carbon de la o instalaţie de încălzire improvizată. În casă se aflau şi doi copii care nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pompierii din Timişoara au fost chemaţi, joi seară, la o locuinţă din municipiu, unde locuitorii au simţit un miros înţepător, de gaz, iar două persoane prezentau stări de rău.

„La locul intervenţiei s-au deplasat de urgenţă un echipaj specializat de cercetare (CBRN), o autospecială de stingere, o autospecială de serviciu, un echipaj SMURD, zece pompieri şi două echipaje SAJ cu medic. A fost anunţată şi o echipă de la Delgaz Grid. La sosirea la locul intervenţiei, după efectuarea recunoaşterii, s-au constatat următoarele: în casă se aflau patru adulţi şi doi copii. Unul din cei doi copii şi o femeie prezentau simptome de vărsături, greaţă, ameţeli, anterior sosirii echipajelor ISU. Persoanele din casă au fost evacuate şi evaluate de către personalul medical prezent la faţa locului”, transmite ISU Timiş.
 
După ce echipajele au efectuat măsurătorile au constatat scăpări de gaz la un furtun de la centrala termică şi acumulări de monoxid de carbon de la o instalaţie de încălzire improvizată.
 
”S-a efectuat ventilarea încăperilor prin deschiderea geamurilor şi aspiraţia cu ventilatoarele din dotare, timp de 30 minute”, mai transmite ISU Timiş.
 
O persoană de 63 de ani din locuinţă, ce prezenta simptome de intoxicare, a fost transportată la spital cu ambulanţa SMURD. Celelalte persoane au fost examinate de către personalul SAJ şi nu au fost transportate la spital.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările