UMILINŢĂ La un an de la explozie, sinistraţii s-au întors în blocul ceas-cu-bombă din Timişoara. Ei trăiesc ca într-o grotă.

UMILINŢĂ La un an de la explozie, sinistraţii s-au întors în blocul ceas-cu-bombă din Timişoara. Ei trăiesc ca într-o grotă.

Explozia a afectat structura de rezistenţă a blocului

Săraci lipiţi pământului, sinistraţii au ajuns să accepte pericolul că în orice moment imobilul se poate prăbuşi. În timp ce autorităţile se plâng de faptul că nu au bani pentru reparaţii, proprietarii apartamentelor locuiesc şi trăiesc fără apă, căldură şi curent electric.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urmă cu un an de zile, o explozie avea loc ora 5:10, într-un bloc situat pe strada Brăiloiu din cartierul timişorean Calea Girocului.Un etaj întreg al blocului de garsoniere aflat vizavi de Secţia 2 de Poliţie a fost afectat de suflul exploziei. Aproape 100 de familii au fost evacuate, iar două persoane şi-au pierdut viaţa. Oficial, nici până astăzi nu există un vinovat.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE

Cum structura de rezistenţă a imobilului a fost serios şubrezită, locatarii au fost evacuaţi. Rând pe rând, aceştia s-au mutat lună de lună între locuinţele prietenilor, căminele oferite de instituţiile statului şi locuinţele lor distruse.

FOTOGALERIE: IMAGINI CUTREMURĂTOARE DIN BLOCUL AFECTAT DE EXPLOZIE


Cum a arătat blocul după explozie

În tot acest timp, autorităţile locale şi judeţene au promis ajutor, însă nu s-au ţinut de cuvânt. Fără bani, cu toate utilităţile tăiate, oameni au ajuns să trăiască pe cont propriu. Deja şase persoane s-au mutat înapoi în locuinţele lor. Stau cu uşile închise de frică să nu fie evacuaţi.


"E o bătaie de joc ce s-a întâmplat aici. Autorităţile ne condamnă la moarte. Eu nu am bani ca să mă mut la hotel. Sunt proprietar pe apartament şi vreau să locuiesc aici. Nu înţeleg de ce ni se refuză dreptul la viaţă. Noaptea dorm cu trei cojoace pe mine, nu am lumină şi nici apă. Trăim într-o grotă, dar măcar este grota noastră", a spus Gheorghe Vuici, unul dintre cei care s-a mutat înapoi în bloc.


Sinistraţii au de gând ca de luni să reînceapă vizitele la Primăria Timişoara şi Prefectura Timiş pentru a cere ajutor!

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: