Ultimele cuvinte ale femeii care a murit după ce a născut un bebeluş uriaş: „M-au lăsat să nasc natural. Nu mai pot!“

Ultimele cuvinte ale femeii care a murit după ce a născut un bebeluş uriaş: „M-au lăsat să nasc natural. Nu mai pot!“

Mamă a cinci copii, Ana Fuli a murit după naşterea bebeluş de 5,4 kg pe cale naturală FOTO Arhiva personală

Noi detalii în cazul femeii din Timiş decedate în noaptea de miercuri spre joi, în urma unor complicaţii apărute după ce a născut pe cale naturală un copil macrosom de 5,4 kg. Soţul femeii a declarat pentru „Adevărul” că soţia sa a fost la spital în urmă cu o săptămână, dar a fost trimisă acasă spunându-i-se că „nu e de născut”. Femeia era la a doua naştere a unui copil macrosom.

Ana Fuli, o femeie de 35 de ani din satul timişean Lunga, aparţinător comunei Comloşu-Mare, a murit în noaptea de miercuri spre joi, în urma unor complicaţii apărute după naşterea unui copil de 5,4 kg pe cale naturală. Potrivit directorului Spitalului Judeţean Timişoara, Marius Craina, naşterea a decurs normal, însă după naştere femeia a început să sângereze fără oprire.

„A fost monitorizată, iar pentru că nu s-a oprit sângerarea, s-a intervenit chirurgical şi a fost extras uterul. Imediat a fost transferată la ATI, dar din păcate în jurul orei 4.00 a survenit decesul”, a declarat medicul Marius Craina.

Contactat de „Adevărul”, concubinul femeii, Sorin Roşu (47 de ani), a declarat că înainte cu o săptămână de a naşte, soţia sa a fost dusă cu Salvarea la spital în Timişoara, unde a fost ţinută trei zile şi lăsată să plece acasă pentru că „nu e de născut”. Bărbatul a declarat că atât el, cât şi soţia sa ştiau de la medici că bebeluşul ce urmează să se nască este macrosom (are o greutate cu mult peste cea normală). De altfel, bărbatul a declarat că Ana, în urma căreia au rămas, pe lângă bebeluşul născut acum, încă cinci copii (un băiat de 16 ani, doi gemeni de 12 ani şi o fetiţă de 11 ani) a mai născut pe cale naturală, în urmă cu trei ani, un copil de 5,5 kg, care a murit la naştere.

Bărbatul a declarat că pe timpul sarcinii soţiei i s-a depistat diabetul şi a avut probleme cu tensiunea, mergând la Spitalul din Jimbolia, de unde a fost trimisă la Timişoara, unde a fost internată trei zile şi trimisă acasă. „Ultima dată am dus-o ieri dimineaţă, dar a mai fost salvarea şi în urmă cu o săptămână. Am dus-o la spital şi au zis că nu e de născut”, a declarat bărbatul.

Sorin Roşu a spus că joi dimineaţa a fost sunat de pe telefonul soţiei de către o doamnă doctor care l-a chemat la Timişoara, unde i s-a spus că pentru soţia sa nu s-a mai putut face nimic. „A venit domnul doctor Niţu, o doamnă doctor şi o asistentă. Mi-au spus: «Copilul bine e sănătos, dar doamna a decedat». Mi-au spus că după ce s-a născut copilul a făcut hemoragie care nu s-a mai putut opri. I-m întrebat de ce nu i-au făcut cezariană şi au zis că nu s-a putut pentru că a fost tensiunea prea mare. Am întrebat de ce nu a făcut cezariană data trecută când a fost internată şi i-a scăzut şi tensiunea şi glicemia”, a declarat soţul Anei, care a relatat şi ultima discuţie avută cu soţia sa. „M-a sunat şi mi-a spus: «M-au lăsat să nasc natural». Nu mai pot. Îi tremura vocea în telefon. La nevastă-mea trebuia să îi facă cezariană”, a declarat bărbatul.

Directorul Spitalului Judeţean Timişoara, Marius Craina, care este şi medic ginecolog, a declarat că la nivelul spitalului s-a analizat cazul, fiind imposibil de stabilit dacă cezariana era o soluţie mai bună decât naşterea naturală. „Balanţa este foarte precară. Cezariana implica anumite riscuri intra şi post operatorii. E imposibil, dar imposibil să spun dacă cezariana era o soluţie mai bună. Poate cezariana era optimă, dar riscul era şi el prezent. Astăzi nu poţi să spui că faptul că nu a făcut cezariană a fost o eroare de calcul. Ca şi protocol nu este o indicaţie absolută. Este la latitudinea medicului să facă sau să nu facă cezariană. Fiind vorba despre o pacientă care nu ştia exact vârsta gestaţională, e putea şi nu se putea face”, a declarat Marius Craina. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările