Ultimele cuvinte ale femeii care a murit după ce a născut un bebeluş uriaş: „M-au lăsat să nasc natural. Nu mai pot!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noi detalii în cazul femeii din Timiş decedate în noaptea de miercuri spre joi, în urma unor complicaţii apărute după ce a născut pe cale naturală un copil macrosom de 5,4 kg. Soţul femeii a declarat pentru „Adevărul” că soţia sa a fost la spital în urmă cu o săptămână, dar a fost trimisă acasă spunându-i-se că „nu e de născut”. Femeia era la a doua naştere a unui copil macrosom.

Ana Fuli, o femeie de 35 de ani din satul timişean Lunga, aparţinător comunei Comloşu-Mare, a murit în noaptea de miercuri spre joi, în urma unor complicaţii apărute după naşterea unui copil de 5,4 kg pe cale naturală. Potrivit directorului Spitalului Judeţean Timişoara, Marius Craina, naşterea a decurs normal, însă după naştere femeia a început să sângereze fără oprire.

„A fost monitorizată, iar pentru că nu s-a oprit sângerarea, s-a intervenit chirurgical şi a fost extras uterul. Imediat a fost transferată la ATI, dar din păcate în jurul orei 4.00 a survenit decesul”, a declarat medicul Marius Craina.

Contactat de „Adevărul”, concubinul femeii, Sorin Roşu (47 de ani), a declarat că înainte cu o săptămână de a naşte, soţia sa a fost dusă cu Salvarea la spital în Timişoara, unde a fost ţinută trei zile şi lăsată să plece acasă pentru că „nu e de născut”. Bărbatul a declarat că atât el, cât şi soţia sa ştiau de la medici că bebeluşul ce urmează să se nască este macrosom (are o greutate cu mult peste cea normală). De altfel, bărbatul a declarat că Ana, în urma căreia au rămas, pe lângă bebeluşul născut acum, încă cinci copii (un băiat de 16 ani, doi gemeni de 12 ani şi o fetiţă de 11 ani) a mai născut pe cale naturală, în urmă cu trei ani, un copil de 5,5 kg, care a murit la naştere.

Bărbatul a declarat că pe timpul sarcinii soţiei i s-a depistat diabetul şi a avut probleme cu tensiunea, mergând la Spitalul din Jimbolia, de unde a fost trimisă la Timişoara, unde a fost internată trei zile şi trimisă acasă. „Ultima dată am dus-o ieri dimineaţă, dar a mai fost salvarea şi în urmă cu o săptămână. Am dus-o la spital şi au zis că nu e de născut”, a declarat bărbatul.

Sorin Roşu a spus că joi dimineaţa a fost sunat de pe telefonul soţiei de către o doamnă doctor care l-a chemat la Timişoara, unde i s-a spus că pentru soţia sa nu s-a mai putut face nimic. „A venit domnul doctor Niţu, o doamnă doctor şi o asistentă. Mi-au spus: «Copilul bine e sănătos, dar doamna a decedat». Mi-au spus că după ce s-a născut copilul a făcut hemoragie care nu s-a mai putut opri. I-m întrebat de ce nu i-au făcut cezariană şi au zis că nu s-a putut pentru că a fost tensiunea prea mare. Am întrebat de ce nu a făcut cezariană data trecută când a fost internată şi i-a scăzut şi tensiunea şi glicemia”, a declarat soţul Anei, care a relatat şi ultima discuţie avută cu soţia sa. „M-a sunat şi mi-a spus: «M-au lăsat să nasc natural». Nu mai pot. Îi tremura vocea în telefon. La nevastă-mea trebuia să îi facă cezariană”, a declarat bărbatul.

Directorul Spitalului Judeţean Timişoara, Marius Craina, care este şi medic ginecolog, a declarat că la nivelul spitalului s-a analizat cazul, fiind imposibil de stabilit dacă cezariana era o soluţie mai bună decât naşterea naturală. „Balanţa este foarte precară. Cezariana implica anumite riscuri intra şi post operatorii. E imposibil, dar imposibil să spun dacă cezariana era o soluţie mai bună. Poate cezariana era optimă, dar riscul era şi el prezent. Astăzi nu poţi să spui că faptul că nu a făcut cezariană a fost o eroare de calcul. Ca şi protocol nu este o indicaţie absolută. Este la latitudinea medicului să facă sau să nu facă cezariană. Fiind vorba despre o pacientă care nu ştia exact vârsta gestaţională, e putea şi nu se putea face”, a declarat Marius Craina. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite