FOTO „Tunelurile pentru urşi“ de pe Autostrada Lugoj-Deva sunt construite în proporţie de 70%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ecoduct pe Autostrada Lugoj-Deva FOTO forum.peundemerg.ro
Ecoduct pe Autostrada Lugoj-Deva FOTO forum.peundemerg.ro

Oficialii CNADNR au făcut publice imagini de pe şantierul Autostrăzii Lugoj - Deva. Printre acestea se numără şi fotografii cu stadiul lucrărilor la un ecoduct, construcţie care va ajuta animalele sălbatice să traverseze autostrada.

Cătălin Homor, directorul general al CNADNR SA a revenit pe şantierul Autostrăzii Lugoj – Deva, pentru a vedea în ce stadiu sunt lucrările. Acesta vroia să se convingă că la tronsonul de 17 kilometri, între Traian Vuia şi Margina, se lucrează cu toate forţele pentru a putea fi deschis încă în acest an.

Ar fi singurul drum rapid inaugurat în România, în 2016. Lucrările sunt foarte avansate, muncitorii au montat deja parapeţii centrali pe cea mai parte a drumului. Se lucrează intens la realizarea bretelelor şi nodului de ieşire spre drumul judeţean de la Margina.   

„Am vrut să văd loturile 2, 3 şi 4 de pe tronsonul de autostradă Lugoj - Deva. În mod special, m-am oprit la <pasajele verzi> (ecoducte) ca să văd cum merg lucrările. Anul acesta am reuşit să obţinem aurorizaţiile de construire şi, acum, pasajele sunt construite în proporţie de aproximativ 70%. Aşa după cum ne-am propus, anul viitor în luna iunie, ar trebui să fie finalizate”, a transmis Cătălin Homor.

image

Primul tronson din lotul 2 al autostrăzii va fi inaugurat în curând FOTO forum.peundemerg.ro
 

Ecoductele se află pe lotul 3 şi 4. Aceste tuneluri ar urma să permită circulaţia în zonă a animalelor sălbatice. Aceste pasaje sunt cunoscute ca „tunelurile pentru urşi”, fiind impuse prin acordul de mediu cerut pentru construirea lotului.

Autostrada Lugo-Deva FOTO forum.peundemerg.ro

Ecoduct pe Autostrada Lugoj-Deva FOTO forum.peundemerg.ro
 

Directorul CNADNR este optimist şi în ceea ce priveşte termenul de finalizare a întregii autostrăzi care leagă Lugoj şi Deva, chiar dacă situaţie de pe teren nu este chiar aşa fericită. Întârzierea se datorează însă lentorii cu care s-au mişcat birocraţii din minister la autorizaţii, pentru că firmele constructoare lucrează cu turaţie maximă. Cătălin Homor susţine că până la sfârşitul anului 2017 se va circula pe autostradă de la frontiera cu Ungaria până la Deva.

Autostrada Lugo-Deva FOTO forum.peundemerg.ro

Ecoductele sunt sunt construite în proporţie de aproximativ 70% FOTO forum.peundemerg.ro
 

“Conform ritmului de lucru asumat de către antreprenori, cele trei loturi vor putea fi puse în circulaţie treptat, astfel încât la sfârşitul anului viitor să se circule pe întreg tronsonul autostrăzii Lugoj – Deva”, a spus Homor. 

Dacă primul tronson, de 17 kilometri, de pe lotul 2, este aproape gata, lucrurile la celălalt tronson, de la Margina la Coşeviţa (încă 13 kilometri), nu sunt încă lămurite. 

Autostrada Lugoj-Deva FOTO forum.peundemerg.ro

Singura bucată de autostradă care ar putea fi inaugurată în 2016 FOTO forum.peundemerg.ro
 

“În ceea ce priveşte secţiunea cu tunele de pe lotul 2, până la finele acestui an va fi demarată procedura de achiziţie publică”, a anunţat Cătălin Homor, directorul general al CNADNR SA.

La finele vizitei, Homor a tras linie: Lotul 2, în lungime de 28 de kilometri, realizat de Asocierea Salini Impregilor Spa şi SECOL-Soceita Edile Construzioni Opere e Lavori, este gata în proporţie de 49,69 la sută. (Primul tronson este aproape terminat).

Lotul 3, în lungime de 21 de kilometri, realizat de Asocierea SC Teloxim Con SRL. - COMSA SA - Aldesa Construcciones SA - Arcadis Eurometudes SA, este finalizat în proporţie de 63.68%.

Autostrada Lugoj - Deva FOTO forum.peundemerg.ro

Lucrări pe Austostrada Lugoj-Deva FOTO FOTO forum.peundemerg.ro
 

Lotul 4, în lungime de 22 de kilometri, realizat de Asocierea SC Tehnostrade SRL– SC Spedition UMB SRL, este de realizat în proporţie de 48,13%.

Odată cu deschiderea tronsonului de pe lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva, drumul rapid se va lungi de la frontiera cu Ungaria, de la Nădlac, la 162 de kilometri.

Citiţi şi:

Imagini filmate din avion cu singura porţiune de autostradă ce ar putea fi inaugurată în România, în 2016 VIDEO

Veste bună pentru şoferi. Încă 15 kilometri din autostrada Vestului aşteaptă să fie deschişi

Una dintre cele mai spectaculoase porţiuni de autostradă din România, la poalele munţilor Poiana Ruscă. Un nou tronson va fi deschis în 2016 VIDEO

Imagini de vis cu aqua park-ul construit de timişoreni la 160 de kilometri de casă FOTO VIDEO

VIDEO Filmare aeriană cu autostrada care va lega Lugoj şi Deva

 

FOTO Cum arată frontiera cu Ungaria de pe Autostrada Vestului. Imagini din singurul loc în care poţi ajunge din România în Occident pe autostradă

FOTO Autostradă pe drum de pământ. Imagini inedite cu lucrările de la şoseaua rapidă Timişoara-Lugoj, lotul 2

CNADNR a atribuit construcţia lotului 2 din Autostrada Timişoara-Lugoj unei asocieri italiene. Costă 95 de milioane de euro fără TVA


S-a deschis circulaţia pe primul tronson de autostradă Timişoara – Lugoj, terminat cu 6 luni înainte de termen

Primul lot din Autostrada Lugoj – Deva ar putea fi folosit în sfârşit pe toată lungimea
 

FOTO Autostrada Arad-Timişoara, inaugurată a doua oară. Cum arată drumul de 4,3 milioane de euro pe kilometru

Ambiţia sârbilor, noua autostradă: Belgrad-Panciova-Vârşeţ-Timişoara

VIDEO Imagini din avion cu şantierul autostrăzii Vestului. Drumul rapid care va lega România de Ungaria

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite