Trotinetele, interzise în centrul istoric: „Sunt realmente un pericol. Vrem să moară un copil?”

Trotinetele, interzise în centrul istoric: „Sunt realmente un pericol. Vrem să moară un copil?”

Trotinetele, rolele şi skate-urile vor fi interzise în centrul Timişoarei FOTO Adevărul

Decizia de interzicere a bicicletelor în centrul istoric al Timişoarei va fi urmată de o hotărâre prin care sunt interzise şi trotinetele, skate-urile sau rolele. Primarul Nicolae Robu susţine că prin hotărârea veche se subînţelege că e vorba şi de astfel de „instrumente de mobilitate”, dar e nevoie de o nouă hotărâre din cauza „îngustimii în înţelegere” a poliţiştilor.

După interzicerea bicicletelor pe străzile pietonale din centrul istoric, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, şi-a urcat în cap o parte a comunităţii bicicliştilor. Proaspăt posesor al unei trotinete, primite cadou de ziua sa din partea consilierilor PSD, primarul Timişoarei este pe punctul de a şi-i urca în cap şi pe posesorii de trotinete şi role sau skate-uri. Potrivit edilului, Comisia de Circulaţie va emite o decizie prin care se va stabili că şi astfel de „instrumente de mobilitate” au interzis în centru.

Robu susţine că trotinetele şi rolele pot fi incluse în categoria bicicletelor când vine vorba de interdicţie în centru, dar acest lucru nu se întâmplă pentru că „Poliţia Locală are o abordare care dovedeşte îngustime de înţelegere a lucrurilor spunând că nu au găsit aceste instrumente de mobilitate enumerate în lege”. „Legea discută principii, are un spirit al ei. Nu trebuie să enumere tot ce este folosit pentru mobilitate.

Nici cei cu trotinete nu au voie, dar nici măcar cei cu role. Noi putem să interzicem şi folosirea skate-urilor. Sunt realmente un pericol. Vrem să moară un copil? Dacă îl loveşte unul care merge cu skate-ul cu viteză pe un copil îl omoară. Nu ne putem juca cu lucrurile astea”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Edilul a mai spus că, pentru a încuraja mersul pe bicicletă, primăria o să construiască în continuare piste, dar o să extindă şi sistemul de folosire gratuită a bicicletelor. „O să extindem acest sistem de închiriere de biciclete gratuit şi sprijinim bicicleta, dar o sprijinim de o manieră raţională. În nenumărate locuri din lume, la fel se procedează (n.r. se interzic bicicletele în zonele pietonale). Nu trebuie să facem nici noi atâta caz dintr-o interdicţie până la urmă logică şi firească în slujba cetăţenilor pentru securitatea cetăţenilor”, a mai declarat Robu. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: