Trei timişoreni aproape să fie linşaţi de revoluţionari, pe treptele Catedralei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antirevoluţionarii s-au postat pe treptele Catedralei
Antirevoluţionarii s-au postat pe treptele Catedralei

Revoluţionarii s-au simţit jigniţi de apariţia celor trei persoane care au arborat mesaje precum "Jos mitul revoluţiei"

Marşul în memoria Revoluţiei din decembrie 1989, organizat de Asociaţia ALTAR, a fost aproape de a se încheia cu o bătaie. Cei aproximativ 50 de revoluţionari s-au întâlnit în Piaţa Maria, la biserica reformată a lui Laszlo Tokes, de unde au pornit spre centru.

În faţa Catedralei, chiar pe trepte, au fost întâmpinaţi de trei timişoreni care nu împărtăşeau opiniile acestora. Cei trei au arborat mesaje precum „Jos mitul revoluţiei”, „Nedenunţarea minciunii şi impostura, amplifică minciuna şi impostura”.

Revoluţionarii s-au simţit jigniţi de această atitudine şi nu mult a lipsit ca cei trei să fie linşaţi. Doar intervenţia poliţiştilor locali a făcut ca aceştia să scape nevătămaţi. De asemenea, unii dintre liderii asociaţiilor au încercat să împiedice violenţa.

Antirevoluţionarii au fost legitimaţi de poliţişti, care au descoperit că aveau o autorizaţie din partea Mitropoliei Banatului pentru acest protest, nu însă şi de la Primărie. 

„Sunt persoane trimise acolo cu un scop de foştii securişti. Nu aveau ei curajul să se pună pe treptele Catedralei şi să ne jignească în halul acesta, dacă nu aveau un spate puternic”, a spus unul din revoluţionari. 

Evenimentele dedicate celor 23 de ani de la Revoluţia din Timişoara vor continua pe tot parcursul acesti zile. De la ora 17.00, va ava loc marşul suporterilor timişoreni, care vor pleca din Piaţa Maria şi se vor opri la Cimitirul Eroilor din Calea Lipovei.

De la ora 19.00, va avea loc un moment de reculegere cu lumânări pe treptele Catedralei Mitropolitane.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite