Trasee noi pentru autobuzele RATT, în urma închiderii circulaţiei de pe Michelangelo

Trasee noi pentru autobuzele RATT, în urma închiderii circulaţiei de pe Michelangelo

Încep lucrările la realizarea subpasajul de la Michelangelo

Demararea lucrărilor la Podul Michelangelo, care vor începe luni, 8 aprilie, determină RATT să reconfigureze traseele liniilor de transport urban Expres 7 şi Expres 8.

Începând de luni, autobuzele care circulă pe linia Expres 7 din zona Freidorf vor avea traseul neschimbat până la Podul Mitropolit Andrei Şaguna, unde vor vira la stânga şi vor opri în staţia de pe pod. Mai departe, autobuzele de pe linia Expres 7 vor circula Până la Poşta Mare cu încă o oprire, care va fi în staţia I.C. Brătianu, staţie în care opresc de obicei troleibuzele de pe linia 19. La întors se păstrează traseul consacrat. 
 
Traseul liniei Expres 8 va suferi mai multe modificări. Călătorii care obişnuiau să circule din Calea Şagului spre centrul oraşului, vor avea la dispoziţie un nou traseu. Din pricina lucrărilor de la Podul Michelangelo, autobuzele de pe linia Expres 8 nu mai pot ajunge până în zona cartierul Fabric. În aceste condiţii, autobuzele se vor îndrepta din Calea Şagului spre centrul oraşului şi vor avea staţii noi la Podul Mitropolit Andrei Şaguna şi la Catedrala Mitropolitană. Denumirea acestui nou traseu va fi Expres 33. 
 
Călătorii din zona Fabric care circulau pe linia Expres 8, vor avea la dispoziţie un traseu nou intitulat linia 22 autobuze.
 
Din vechiul traseu al liniei 8 se păstrează următoarele staţii: Apateu, Câmpului, Iosif Vulcan, Baba Dochia, Iepurelui, Liceul Calderon.
 
Autobuzele vor înainta până la fântâna arteziană de pe strada J. H. Pestalozzi, vor vira la dreapta pe Splaiul Nistrului, urmând să intre pe porţiunea traseului nou pe Bulevardul Revoluţiei din 1989, strada Hector, Bulevardul Take Ionescu, strada Nicu Filipescu şi retur.
 
Pe sectorul Splaiul Nistrului – strada Hector, în ambele sensuri, se vor înfiinţa patru staţii: pe Bulevardul Revoluţiei din 1989, între Consiliul Judeţean Timiş şi Liceul Ana Aslan staţia Prefectură; pe strada Hector, în actuala staţie Hector a linie 40 autobuze; pe Bulevardul Take Ionescu, staţia Bastion, comună cu troleibuzul 11, 17, Expres 4 şi Expres 4 barat; pe strada Nicu Filipescu, înainte de strada Henri Coandă, staţia Filipescu.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: