Tramvaiul „cu cea mai mare autonomie din lume”, cumpărat de Timişoara din Turcia, a trecut de toate testele

Tramvaiul „cu cea mai mare autonomie din lume”, cumpărat de Timişoara din Turcia, a trecut de toate testele

Tramvaiul turcesc de două milioane de euro cumpărat de Timişoara FOTO Ştefan Both

Tramvaiul produs de firma turcă Bozankaya a trecut toate testele şi poate fi pus în circulaţie, anunţă şeful Direcţiei de Drumuri din Primăria Timişoara. Chiş i-a luat faţa în transmiterea anunţului primarului Dominic Fritz, cu care este în conflict după ce a fost mazilit odată cu aprobarea noii organigrame, în prezent suspendată în instanţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Unul dintre cei mai fideli oameni ai fostului primar Nicolae Robu, şeful Direcţiei Tehnice, Culiţă Chiş, a intrat în dizgraţia noii administraţii, fiind tras pe linie moartă odată cu aprobarea noii organigrame a oraşului. Chiş a contestat în instanţă noua organigramă şi a obţinut suspendarea ei.

Culiţă Chiş a anunţat că, deşi a fost eliminat din proiectul de achiziţie a noilor tramvaie, este în măsură să anunţe că tramvaiul produs de firma turcă Bozankaya a trecut toate testele de omologare şi poate fi pus în circulaţie.

„Menţionez că am avizat toate procedurile de testare, respectiv rapoartele de testare, în calitate de Director General al Direcţiei, Drumuri, Poduri, Parcaje şi Reţele de Utilităţi, desi am fost eliminat din cadrul echipei de implementare a proiectului. Mai mult, persoanelor din cadrul AFER Bucureşti, care se ocupă de agrementarea tramvaiului «Timişoara», prin noua organigramă din data de 13 octombrie 2021, le-au fost desfiinţate posturile. Având în vedere statutul de funcţionar public nu pot face mai multe comentarii în acest sens. Cu toate piedicile intampinate pe parcurs, tramvaiul «Timişoara» merge mai departe!

Nimeni si nimic nu mai poate împiedica ca Timişoara sa aibă cele mai perfomante tramvaie, tramvaiele cu cea mai mare autonomie din lume. Multumesc echipei de implementare din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara care lucreaza la acest proiect de 5 ani, de la ideea de proiect si pana la ultimele detalii de design, echipei furnizorului din Ankara, precum şi echipei de la Societatea de Transport Timişoara SA”, a transmis Culiţă Chiş.

La Timişoara vor ajunge în perioada următoare încă 20 de tramvaie produse în Turcia. Tramvaiele turceşti au lungimea de 32 de metri; capacitatea totală de 295 de pasageri (66 pe scaune + 229 în picioare). Preţul unui tramvai depăşeşte 2 milioane de euro, finanţarea în proporţie de 80% fiind din fonduri europene. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Tramvaiul turcesc de 2 milioane de euro e în drum spre Timişoara. Este adus cu un transport agabaritic
 

Primul tramvai turcesc este în drum spre Timişoara. Cei de la Bozankaya au făcut anunţul VIDEO

Au început testele de laborator pentru tramvaiele turceşti Bozankaya, care vor circula la Timişoara. Imagini inedite din fabrica de la Ankara

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările