Tot ce trebuie să ştii pentru a-ţi dezvolta afacerea din mediul rural: săptămâna viitoare începe o nouă sesiune de depunere de proiecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Brîndescu este şeful Biroului Vest al Unităţii de Sprijin RNDR. FOTO: Vali Silaghi
Daniel Brîndescu este şeful Biroului Vest al Unităţii de Sprijin RNDR. FOTO: Vali Silaghi

Ministerul Agriculturii lansează, din 26 noiembrie, noi sesiuni de depunere a proiectelor pentru măsurile 121 (modernizarea exploataţiilor agricole) şi 123 (creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere) din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală.

Biroul Regional Vest al Unităţii de Sprijin a Reţelei Naţionale de Dezvoltare Rurală stă la dispoziţia celor interesaţi cu informaţii şi sfaturi privind condiţiile de eligibilitate a solicitanţilor şi a cheltuielilor, procedurile de elaborare, depunere şi implementare a unui proiect, dar şi exemple de bune practici din experienţa altor beneficiari.

Măsura 123 asigură finanţarea construcţiilor, a liniilor de procesare, dar şi a mijloacelor de transport specializate necesare aprovizionării sau desfacerii. Măsura 121 oferă posibilitatea finanţării construcţiei sau modernizării de sere, înfiinţării plantaţiilor pomicole sau viticole, dezvoltării de sisteme de irigaţii, achiziţiei de mijloace de transport specializate. 

Orice persoană interesată este invitată să viziteze sediul din Timişoara al Biroului de Sprijin RNDR, pe strada Andrei Şaguna, nr.3, bl. U5. Personalul poate fi contactat şi la telefoanele 0256.232.579 şi 0736.354.194 sau pe e-mail-ul usr.vest@rndr.ro.

La sediul Biroului sunt invitaţi şi administratorii de magazine alimentare din Timişoara, în vederea înregistrării în baza de date a acestuia şi a facilitării contactului cu producătorii. Colaborarea dintre producători şi distribuitori în înfiinţarea de centre de colectare reprezină deasemenea o posibilitate demnă de luat în considerare de către ambele părţi. De o astfel de colaborare ar beneficia şi timişorenii, care ar avea acces mult mai uşor la fructe şi legume proaspete, cu provenienţa şi modul de cultivare cunoscute.

Pentru perioada 2007 - 2013, România a avut la dispoziţie 10 miliarde de euro pentru dezvoltare rurală, rata de absorbţie a fondurilor fiind de aproximativ 40 la sută.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite